לא עורך דין (כנס אם דעתי מעניינת אותך)

  • פיצוי בגין גניבת רכב-למביני עניין בתחום=עו"ד
    אנג'ל | 27/12/2009 20:30

    שלום רב.. לפני 4 חודשים נגנב לי רכב מסוג במוו רודסטאר שנת 1997..מחיר הרכב לפי מחירון הינו 45000 ש'ח ( לאותו זמן) ובשוק נמכר הרכב מעל המחירון בין 60 ל 80 אלף ש'ח. היה לי ביטוח מקיף וכן איתוראן ומנתק זרם לאחר חקירה שנעשתה על ידי חברת הביטוח החליטה האחרונה לשלם רק 30 אלף ש'ח היות והפחיתה בגין תאונות בעברו של הרכב+ ידיים( אוטו יד 9)..מקובל הוא להוריד בגין ידיים אבל בגין תאונות מהעבר מה גם שתשלום הפרמייה היה מלא ולא קבלתי שום פיצוי או הנחה בפרמיה בגין התאונות( שלא ידעתי עליהם ולא יידעו אותי עליהם לפני שעשיתי את הביטוח)..לכן החלטתי לתבוע את החברה בבית משפט לתביעות קטנות עד לגובה של 30 אלף ש'ח (בגין המתור) אשמח לדעה בנושא+ פסקי דין דומים וטיפים תודה

    • לא עורך דין (כנס אם דעתי מעניינת אותך)
      אחד שאוהב לעזור | 27/12/2009 22:31

      ידידי היקר, חברת ביטוח לא מבטחת על פי ערך רכב, היא מבטחת על פי הרבה מאוד קריטריונים. רק לצורך המחשבת העניין, תתקשר לחברת ביטוח ותבדוק האם שואלים אותך מה מחירו של הרכב, לאחר בדיקה שתעשה תבין שלא מתייחסים לערך הרכב. בנוגע לבדיקות שעשו, אני מבלי לשמוע ממך אם זה המצב או לא, אני מניח כי יש ירידות ערך מתאונות קודמות לרכבך, לווא דווקא שאתה מודע אליהם. חברת הביטוח אומרת בצדק, כי היא מחוייבת להחזיר את מצבך כאילו הייתה אתה ללא הגניבה, אילו לא גנבו את רכבך , רכבך היה שווה בערך 30 אלף בלווא הכי, וכל בר דעת שהיה לוקח את זה לבדיקה במכון בדיקה שלפני הקניה היה מבין כי הרכב לא שווה 45 אלף שקלים ובטח ובטח שלא 60 - 85 אלף שקלים. לגבי זה שחברת הביטוח לא יידעה אותך בנוגע לתאונות קודמות, זה לא שהן ידעו, הן עשו בדיקה עם ספק חיצוני שעשה בדיקה מול כל חברות הביטוח בארץ אם היו תאונות לרכבך ומה ירידות הערך הקודמות לרכבך ובהתאם שילמו בתביעה, זאת אומרת אם לא היתה תביעה, לא היו בודקים זאת כלל וכלל, ולא מחובתן לעשות כן כלל וכלל. לתבוע את חברת הביטוח שלך תהיה טעות, אני מציע לך לבקש מחברת הביטוח שלך פירוט של ירידות הערך הקודמות, שיעזרו לך להבין באיזה שנים היו ירידות הערך ובהתאם לתבוע את בעליהם הקודמים של הרכב שמכר לך את הרכב במכיר מחירון או אף יותר מכך, וזאת למרות שהיה צריך ליידע אותך בירידות ערך קודמות.לגשת לבית משפט כנגד חברת הביטוח, אתה תפסיד, אין לך כייס כל כך לפי דעתי. אבל...כפי שהתחלתי למעלה אני לא עורך דין, נסה את מזלך בהודעה הבאה :)

      • דעה אישית מסוכן ביטוח ...לא לציטוט
        מבין עניין | 28/12/2009 10:32

        שלום רב.. קראתי את דברייך.. על פי הבנתי לא קבלת שום פיצוי על ירידת ערך וגם לא ידעת על כך כשחתמת חוזה עם חברת הביטוח..יתר על כן לא קבלת הנחה בפרמיה שמשולמת על הביטוח המקיף והיות שחברות הביטוח כן מחשבות פרמיה על פי 10 אחוז משווי הרכב (מניסיון) לדעתי יש לך כאן קייס גדול מה גם שזכור לי מקרה דומה מאוד לשלך שהתובע קיבל פיצויים בשל כך שוב זאת דעתי..נחכה לראות תגובות מעו"ד כאן

      • שמתי לב שאתה עוזר לחברות הביטוח ,תפסיק להפריע
        משה | 28/12/2009 15:42

        ותבדוק את התשובה של העו"ד

        • משה שלום
          אחד שאוהב לעזור | 30/12/2009 08:24

          משה שלום, לא עוזר לחברות הביטוח, בדרך כלל אני מתבסס על חוקים, אם זה חוק חוזה ביטוח, אם זה פקודת הנזיקין, במקרה זה כתבתי "רק אם דעתי מעניינת אותך" כנראה שדעתי לא מעניינת אותך, מן הראוי שלא תגיב עליה (אני מניח שדעתי עניינה אותך כאשר קראת אך זה רק ייצר הסקרנות שגבר עליך לכן אני מדבר רק על התגובה) וכמובן שכשכתבתי על שזאת רק דעתי בעניין, הדגש הוא על הדעה האישית שלי.כדי לתבוע ולהצליח במקרה כזה, אתה צריך להתבסס על אקטואריה, כמובן שגם על האקטואריה הספציפית של אותה חברה, ובנוסף להשקיע הרבה מאוד כסף על עורך דין (כאשר יש לזכור שאם מדובר בנזק שהוא מתחת ל30 אלף שקלים אז התנהלות בבית משפט לתביעות קטנות ואין אפילו ייצוג של עורך דין) נניח ואכן יש לו קייס, זה שאלה של עלות מול תועלת, משלם כסף לעורך דין, אפילו לא מקבל ייצוג בבית משפט לתביעות קטנות ובנוסף יש סיכוי גדול שאם לא יהיה ביסוס חזק מאוד על הטענות הנכונות גם יפסיד, והסיכוי הוא גדול שיפסיד.ובכל מקרה בפעם הבאה כשאני לא מתבסס על חוקים כאלו ואחרים, יש להתייחס לדבריי כדעה בלבד גם אם אני לא רושם זאת. חוץ מזה שים לב שמתחת לכל הודעה יש את המילים הבאות "האמור לעיל לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף". וחוץ מזה שיותר טוב בשבילך שאם אתה לא אוהב את התגובות שלי תפסיק לקרוא אותן, באהבה, אחד שאוהב לעזור.

    • פיצוי בגין גניבת רכב
      עו"ד גיל קראוס | 29/12/2009 17:40

      ערב טוב, השאלה שלך מעוררת סוגיה בעייתית בפסיקה - כיצד לפרש את המונח בפוליסה ערך הרכב ביום קרות הנזק. חברות הביטוח במקרים רבים, מנכות סכומים כאלו ואחרים מתגמולי הביטוח, לעיתים באופן שרירותי. עצם העובדה ששילמת פרמיה מלאה והניכוי הוא חד צדדי ובאופן לא ברור, עשויה בהחלט להעניק לך עילת תביעה מול חברת הביטוח. בכל מקרה, על חברת הביטוח יהיה להוכיח מהי דרך החישוב לעניין הניכויים.

      • פיצוי בגין גניבת רכב
        אנג'ל | 30/12/2009 12:07

        לעו"ד גיל קראוס..שלום רב ותודה.. אני חייב לומר שאני מסכים איתך מאוד על מה שציינת.. אני חושב שיש לי פה עילה מאוד טובה לתביעה שתשמש לא רק את המקרה שלי אלא תשים את הבעייתיות של הצרכן הקטן אל מול חברות הביטוח שעושות מה שבא להן חיזקת את ידי ללכת ולתבוע.. בברכה