הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח

  • ביטוח סיעודי
    ג'ו | 24/12/2009 16:13

    לפני כ-12 שנה אימי עברה אירוע מוחי והשתקמה כמעט לחלוטין. לפני כ-10 שנים הצטרפו הורי לביטוח מושלם, הכולל ביטוח סיעודי,באמצעות נציגת קופ"ח כללית שהגיעה לביתם. לפני כשנה וחצי עברה אימי אירוע מוחי קשה ונותרה סיעודית. תביעתינו לבקבלת גימלת סיעוד נדחתה על ידי חברת דיקלה שהיא המבטחת של כללית מושלם. הטענה היא שאימי העלימה מידע בזה שהיא לא הצהירה שעברה אירוע מוחי כשנתיים לפני הצטרפותה כפי שכתוב בחוזה. אימי אינה יודעת קרוא וכתוב וברור לי ללא כל ספק שלא ידעה מההסתייגות הנ"ל. פשוט הגיעה נציגת קופ"ח ושכנעה אותה להצטרף והיא אכן הצטרפה. שאלתי היא האם יש כאן עילה לתביעת חברת דיקלה וקופ"ח כללית לתשלום גימלת הסיעוד. כמובן שלאחר התביעה השיבה קופת חולים את תשלומי הביטוח ששולמו מבלי שדרשנו זאת. האם עובדה זו בפני עצמה אינה מחשידה את החברה בחוסר תום לב, בהחתימם אנשים על חוזה בשיטת ה"מצליח" כלומר, אם לא קורה כלום הרווחנו ואם קורה נחזיר את תשלומי הביטוח שהם זעומים לעומת הפיצוי הסיעודי שהם שאמורים לשלם.

    • הצהרת בריאות בפוליסת ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 24/12/2009 18:36

      ערב טוב, באופן כללי, כאשר אדם מבקש להצטרף לביטוח סיעודי, עליו למלא הצהרת בריאות ששולחת אליו חברת הביטוח. וודאי כי אירוע מהותי כמו אירוע מוחי, חייב להיות מצוין בהצהרת הבריאות ולחברת הביטוח יש סמכות להתכחש לחובתה לשלם תגמולים במידה ומלוא ההיסטוריה הרפואית לא גולתה להם. באופן ספציפי לגבי הסיפור של אימך, יש לבדוק את הפוליסה, את הצעת הביטוח ואת הצהרת הבריאות וכן לשמוע את מלוא הנסיבות ורק לאחר מכן יהיה אפשר לתת תשובה. אני מציע כי תתייעצו בעניין עם עורך דין בתחום הביטוח.