תביעות קטנות

  • שאלה לעו"ד
    מיכאל | 23/12/2009 16:52

    הגשתי תביעה קטנה נגד נהגת שפגעה ברכבי ,הפסדתי במשפט למרות שאני לא אשם. השופטת פסקה שעלי לשלם לצד השני את הוצאות המשפט שלו ולא צויין הזמן לתשלום.לאחר 15 יום פנה אלי עו"ד הנתבעת וביקש שאשלם את החוב כי הייתי צריך לשלם מיידית על פי דבריו ,וביקש גם תשלום שכ"ט עבור מכתבו זה.פקידת חב' הבטוח שלי טענה שאפשר לשלם תוך 30 יום .שילמתי לו את החוב עפ"י פסיקת השופטת +שכר טירחתו כי עברו כבר כ-27 יום ולא רציתי הוצאה לפועל. השאלה :האם על חב' הביטוח שלי לשלם לי את כל מה שפסקה השופטת כולל הוצאות המשפט שנפסקו לצד ג' ושאני שילמתי ,(פקידת הביטוח אמרה לי לשלם ויחזירו לי), כיום הם מתנערים,האם זה כתוב בפוליסה.והאם על חב' הביטוח שלי לשלם את שכ"ט העו"ד, כי אני לא משפטן ולא ידעתי שצריך לשלם מידית והפקידה בחב' הביטוח אמרה שאפשר לשלם עד 30 יום.אציין ששלחתי לחב' הביטוח את פסה"ד מייד כשהגיע אלי בדואר רשום. במידה ותקבע שאני זכאי לתשלום מסוים האם כדאי לקחת עו"ד ולתבוע גם עוגמת נפש? ובמקרה הנדון האם זה חוקי שחב' הביטוח תתנה את הסכומים שמגיעים לי בחתימה שאין לי תביעות נוספות ? תודה מראש

    • תביעות קטנות
      אחד שאוהב לעזור. | 23/12/2009 23:23

      אני יענה לך בנוגע לחברת הביטוח, חברת הביטוח צריכה לשלם רק את מה שהיתה משלמת אילו אתה הייתה מודה מלכתחילה קרי: נזק לרכבו של הצד השני. הוצאות בית המשפט לא חלים עליה. בנוגע לתאריך שבו אתה צריך לשלם, אם אני לא טועה בדרך כלל זה מצוין בפסק הדין, ואם לא מצויין אז הולכים לפי חוק חוזה הביטוח שזה 30 יום, 30 יום מרגע מתן פסק הדין. כאשר בדרך כלל אם כתוב בפסק דין , השופט קובע גם כן כי מדובר ב30 יום מרגע מתן פסק הדין כך שהמצב לא שונה. ובקיצור, העורך דין לקח שכר טרחה שלדעתי לא הוגן מצידו לעשות כן אם כי אני לא עורך דין ובטוח עורך דין יתן לך תשובה מדוייקת יותר לגבי השכר טרחה.לגבי עוגמת נפש, בתי משפט ממש מתקשים לפסוק לטובת תביעות של עוגמות נפש ככל שהתביעות של עוגמת נפש קטנות יותר כך הם פוסקים לטובתו של התובע, 500 שקל זה מוגזם אז...לא שווה לשכור עורך דין במקרה הזה. מכיוון ששילמת באופן עצמאי לצג' ודרשת את הכסף מחברת הביטוח שלך אליך מה שהיה בסדר גמור, חברת הביטוח מתנה זאת בחתימה. אם יש לך השגות, תבקש את כתב הסילוק ותרשום עליו "כסכום שאינו שנוי במחלוקת" הם ישלחו לך את כספך ואתה שומר לעצמך את הזכות להמשיך לערער\לתבוע על כל סכום שהם לא משלמים לך ושאתה חושב שמגיע לך. אם אחרי שקיבלת את תשובתי החלטת שחברת הביטוח שלך הוגנת מספיק כפי שאני חושב, תחתום בלי המשפט ותגמור בזאת את הסיפור. מה שכן כך או כך אתה צריך לחתום, אז תחתום או עם המשפט או בלי המשפט.