זוהי לא הנחה כפולה

  • השתתפות עצמית באובדן מוחלט למוצר חשמלי חדש
    ברוך | 20/12/2009 12:23

    שלום רב,לאחרונה חזרתי לארץ משהות ארוכה בחו"ל. עוד בחו"ל קניתי טלויזיה וביטחתי אותה לפי מחירה (בעת ההיא) בארץ - 4000$. כשהגיעה הטלויזיה, התברר שהיא ניזוקה בהובלה וחברת הביטוח הכירה (לבסוף) באחריותה. כיון שבינתיים ירד מחירה בארץ ל 3000$, הם מוכנים לשלם לי סכום זה, אך בניקוי ההשתתפות העצמית (250$). האם זה לגיטימי שחב' הביטוח תאמר "אנחנו לא משלמים את מלוא סכום הביטוח כיון שמוצר חליפי עולה כעת פחות. לכן תקבל החזר לפי העלות הנוכחית ובנוסף נוריד את ההשתתפות העצמית" (לא מדובר בציטוט מדויק, אך זו רוח הדברים). האם חב' הביטוח יכולה “לקבל הנחה” כפולה, גם עקב ירידת המחיר בשוק וגם עקב ההשתתפות העצמית, כך שבשורה התחתונה אקבל סכום שלא יאפשר לי לקנות טלויזיה זהה חדשה?

    • זוהי לא הנחה כפולה
      אחד שאוהב לעזור | 20/12/2009 21:05

      אני לא יודע אם ביטחת בחברת ביטוח או האם ביטחת בחברה שמבטחת מוצרי חשמל גם בלי שהיא חברת ביטוח.על פי חוק חברה שמבטחת מוצרי חשמל לא חייבת להיות מאושרת על ידי המפקח על הביטוח, למרות שזה לא רלוונטי. איפה זה כן רלוונטי? אם מדובר בחברת ביטוח, הרי שהיא עובדת על פי חוק חוזה הביטוח ועל פי הפוליסה שבעצם גם היא מושתתת על חוק חוזה הביטוח, הפוליסה יכולה רק ללכת לטובת המבוטח ולא לגרוע מחוק חוזה הביטוח. בכל מקרה חברת ביטוח קיימת על מנת להחזיר אותך למצבך הקודם שבו היית אילולא קרות מקרה הביטוח. במקרה זה מכיוון שהמכשיר שלך עולה 3000 דולר היום, ובמחיר זה תוכל לקנות חדש, אין ספק שהם אמורים להחזיר לך 3000 דולר ולא יותר, בכך הם מחזירים אותך למצבך הקודם , הרי שברגע שתקנה ב3000 דולר את הטלוויזיה חדשה כמו שהיא היום תחזור למצבך הקודם ולא ניזוקת כלל. ה"ע זהו רף, רף שחברת ביטוח קובעת ואומרת שאם הנזק שייגרם לך מתחת לה"ע לא תוכל לתבוע, במידה ומעל זה יהיה הסכום שבו אתה ניזוק והחברה בכל מה שמעליו. לא משנה מה גובה הנזק ה"ע נותרת בעינה ולא משתנה לאותה שנה. לכן מכיוון שהטלוויזיה שלך עולה היום 3000 היא גובה ממך את ה250 ואת כל השאר משלמת בעצמה. אין בזה שום דבר לא חוקי, הכל על פי חוק, תקנה את הטלוויזיה ותהיה בטוח שהחברה שלך היא בסדר גמור ולא עובדת עליך. לילה טוב :)

    • ביטוח מוצר חשמלי
      עו"ד גיל קראוס | 22/12/2009 17:33

      ערב טוב, מדובר כנראה בפוליסה בערכי שיפוי - קרי החברה משלמת לך תגמולים בהתאם לערך המכשיר ביום הנזק. זהו בסיס הפוליסה. ניכוי ההשתתפות העצמית אינו קשור וחל בכל מקרה.