ביטוח בדירה מושכרת

  • ביטוח דירה
    אתי | 19/12/2009 19:32

    קניתי דירה חדשה ומתכוונת להשכירה לשנתיים הקרובות בלבד.עשיתי ביטוח מבנה משכנתא הכולל צד ג' (וללא תכולה)וברצוני לברר האם הביטוח שעשיתי תופס גם כשאני לא מתגוררת בדירה ?למשל בקרות מקרה כמו תביעת שכן על כך שביתו ניזוק משריפה שפרצה בדירה השכורה או נזק מצנרת שהתפוצצה וכו'.האם הביטוח אמור לנהוג בקרות מקרה באותו אופן כאילו אני גרה בדירה מבחינת תשלום עלות הנזק מעבר להשתתפות העצמית שאשלם? קראתי במספר חוזי שכירות בהקשר של ביטוח מבנה על "אחריות צולבת" וטופס "שיבוב"(תיחלוף), מה זה אומר? והאם רלוונטי למקרה שלי?האם בכלל יש לציין בחוזה השכירות שלי סעיף בנוגע לביטוח מבנה ? אם כן מה מומלץ לרשום?

    • ביטוח בדירה מושכרת
      עו"ד יקי רנד | 20/12/2009 10:50

      יש חשיבות רבה בהסדרת נושא ביטוח הדירה, בהיותה מושכרת, וזאת כדי למנוע מצב בו יתחולל מקרה ביטוחי אשר לא יכוסה ע"י חברת הביטוח, או יושת על כתפי השוכר או המשכיר. עלייך לוודא כי כל הסיכונים הביטוחיים כלולים בפוליסה, לרבות, נזקי אש, רעידת אדמה, אחריות חוקית כלפי צדדים שלישיים, נזקי רטיבות וצנרת. סעיפי "העדר שיבוב" ו-"אחריות צולבת", נועדו למנוע סיטואציות ביטוחיות לא רצויות, ויריבות פנימית בין השוכר למשכיר. לדוגמה: את נרשמת כמבוטחת בפוליסה, ללא התייחסות לשוכר, אשר לימים גורם לשריפה בדירה. במקרה כזה, חב' הביטוח תפצה אותך על נזקי השריפה, אולם לאחר מכן תתבע את השוכר אשר ברשלנותו גרם לשריפה. סעיף "העדר שיבוב" נועד למנוע מקרה כזה. סיטואציה אחרת, את רושמת את השוכר כמבוטח, מבלי שאת מופיעה כמבוטחת, ובמקרה בו את מתרשלת כלפי השוכר, את עלולה למצוא עצמך בפני שוקת שבורה, ללא כיסוי ביטוחי, ולשם כך נועד סעיף "האחריות הצולבת", לכיסוי אחריות השוכר והמשכיר זה כלפי זה. חשוב הסדיר נושא הביטוח החוזה ההשכרה. מומלץ להיוועץ במומחה כדי לקבל כיסוי ביטוחי מספק (לא תמיד עו"ד המתמחה במקרקעין לצורך עריכת חוזה השכירות מספיק בקיא בנושא, לא להתבייש ולפנות במידת הצורך למומחה נוסף).