התאגדות לשם ביטוח פרטי

  • התאגדות לשם ביטוח פרטי
    עינת | 19/12/2009 14:06

    ברצוני לקבל מידע, האם בעלי מכנה משותף, כגון צנחני רחיפה, יכולים להתאגד ולבטח עצמם בופן פרטני? אם כן, מהי הפרוצדורה?

    • התאגדות לשם ביטוח פרטי
      עו"ד יקי רנד | 20/12/2009 10:33

      ע"פ החוק בישראל, מי שיכול לעסוק בביטוח, הוא רק מי שיש לו רישיון לעסוק בכך - חברות ביטוח וסוכני ביטוח. קבלת רישיון להקמת חב' ביטוח, הנו דבר מורכב ויקר, הכרוך בגיוס הון של עשרות מיליונים, ועמידה בדרישות, אשר נדמה לי כי מעבר ליכולותיכם, גם אם תתאגדו. עם זאת, התאגדות של צנחני הרחיפה, יכולה לשרת את פעילותכם, שכן כקולקטיב תוכלו לפנות למבטחות, ולהגיע עמן להסדרים ביטוחיים משופרים, אשר סביר כי לא תקבלו כבודדים. מעבר לכך, קיימים יתרונות רבים הגלומים בהתאגדות מלבד הצורך הביטוחי.

      • המשך- כיסוי ביטוחי
        עינת | 20/12/2009 19:24

        האם כל כיסוי ביטוחי דורש הקמת סוכנות ביטוח? מה עם אפשרות ביטוח הדדי? שהרי ישנם ביטוחי מכונות כביסה, מדיחי כלים... כמו כן האם זה משנה לצורך העניין אם הביטוח נועד לצורך מסחרי או פרטי?

        • לוידס
          אחד שאוהב לעזור | 20/12/2009 21:14

          אני לא בטוח במה שאני אומר, זה עדיין יצריך אישור של המפקח על הביטוח, אך תוכלו להצטרף ללוידס, זהו אירגון שאין כדוגמתו בעולם. ארגון שנמצא בבריטניה שרק בעלי הון יכולים להצטרף אליו. כל בעל הון משמש כסוג של מבטח כל מס בעלי הון נחשבים לסינדיקטים ולכל אחד מהם יש אחריות אישית. הם אינם חברה בע"מ. על פי הסדר שנעשה בהקמת המדינה בין ממשלת ישראל לבין ארגון לוידס נרשם כי ממשלת ישראל תשמח אם לוידס יפעלו בארץ והם אכן פועלים. אפשר להצטרף לא בדיוק יודע את הפרוצדורה, מאמין כי תוכלו לברר זאת דרך גוגל. ואם אני מטעה אתכם בנוגע למשהו, סורי, כמו שכתבתי בהתחלה אני לא בטוח בשום דבר ממה שרשמתי כאן, קראתי לגביהם רק לפני מס ימים.

          • תודה
            עינת | 22/12/2009 20:47

            תודה על העצה, אכן מבררת לגבי לוידס..... מוזמן לטוס......

      • "ביטוח הדדי"
        שאולק | 21/12/2009 07:12

        ראשית, נתחיל ונאמר כי העיסוק שציינת הינו "מפחיד" למבטחים. והעובדה כי האיגוד היה מבוטח בחברת ביטוח רוסית/אוקראינית עד לסגירתה. לעיקרו של דבר, אין ספק כי ביטוח "קולקטיבי אובליגטורי" הינו הדרך ה"קלה " ביותר להשיג כיסוי ביטוחי, אולם המבטחים בארץ פוחדים מסיכונים כאלה. מה גם שהקמת "ביטוח הדדי " מצריך אישור המפקח, העמדת סכומים גבוהים כבטוחות באוצר ( מספר מליוני ש"ח) והוצאות אדמיניסטרטיביות שונות ( זה מתנהל "כמו" חב' ביטוח ). עדיף שתמצאו מבטח או ברוקר בחו"ל, עדיף אירופאי, ושהאיגוד יבטח את כל חבריו במכה אחת, יחד עם דמי החבר, מאשר שתנסו לחפש ביטוח כל אחד עצמאי.

        • תודה
          עינת | 22/12/2009 20:50

          תודה, אכן אחריך קיבלתי ייעוץ לגבי מבטח בחו'ל- לוידס. אגב, בכלל לא מפחיד, אולי מסוכן כשטסים בחוסר זהירות...מוזמן לטוס