סעיף 14

  • סעיף 14
    אליטי | 10/12/2009 19:43

    יש לי ביטוח מנהלים בתוכנית משתתפת ברווחים הכוללת גם סעיף 14 לצורך ניהול הפיצויים. רציתי לדעת אם הפוליסה תפסיד כסף כתוצאה מהשקעות כושלות, האם ההפסד יחול עלי או על המעסיק?

    • סעיף 14
      שאול | 10/12/2009 22:18

      סעיף 14 הינו סעיף בחוק פיצויי פיטורין. מזה שנים, ישנו ויתור על נושא זה, כאשר ההסתדרות הסכימה כי פוליסות ביטוח חיים, וקרנות פנסיה, תבואנה "במקום " סעיף 14 ולא "ע"ח" סעיף 14. משמעותו שאם המעסיק שלך הפקיד עבורך כספים, הסה"כ המצטבר הוא מה שיגיע לך, במקום הכפלת השכר האחרון בשנות העבודה שלך. הפסדים אם יהיו, יהיו ע"ח העובד, שכן המעביד הפקיד את שיעור ההפקדה מתוך השכר במועד, וה"השקעה" אמורה להיות ע"ח ובניהול העובד. מכאן גם הדרישה לאשרות של ניידות בין קרנות הפנסיה, שדרש המפקח על הביטוח. אבל, הנושא אינו כה פשוט כפי שזה נשמע, ואני ממליץ לך להתייעץ עם יועץ פנסיוני ולהיזהר מהתייעצות עם משווק פנסיוני. הם אינם זהים