פוליסת חובה

  • מה לעשות? - ביטוח ותאונה רכב
    שילה | 01/12/2009 13:19

    שלום, שאלה של ידיד - הוא עשה תאונה ברכב שלו ופגע ברכב של אחר. יש לו ביטוח צד ג' בלבד לידיד שלי ולא מקיף. הנפגע בתאונה הפעיל תביעה נגד חברת הביטוח של ידיד שלי בגין נזקי התאונה. השאלה היא לגבי הנזקים של הידיד שלי עצמו, הרכושיים והגופניים, שנגרמו לו עקב התאונה - את מי הוא יכול לתבוע? את חברת הביטוח שלו (למרות שיש לו רק צד ג?), זה תלוי מי היה אשם? אנא תשובות בהקדם, תודה.

    • פוליסת חובה
      אוהב לעזור. | 03/12/2009 00:14

      רכוש שניזוק הוא לא יכול לתבוע אף אחד.גוף שניזוק אם ניזוק יכול להפעיל פוליסת חובה. מפעיל את פוליסת החובה שלו עצמו. לידיעה גם אם ידיד שלך לא אשם היה מפעיל את פוליסת החובה בכל מקרה מכיוון שבפוליסת חובה אין אשמה תמיד מפעילים את הפוליסה של הרכב שבה ישב הנפגע או שממנו נפגע הולך הרגל.

      • תשובה
        מומחה | 03/12/2009 12:40

        לגבי נזקי הרכוש לרכב, באם אשם בתאונה אין לו את מי לתבוע, ביטוח צד ג' כשמו כן הוא נועד לכסות נזקי צד שלישי, אין לו אפשרות לתבוע את הביטוח שלו, אם לא אשם בתאונה יכול לתבוע את חברת הביטוח של הרכב הפוגע, בכפוף לחוות דעת שמאי, או חשבוניות תיקון במוסך, נזקים גופניים יכול לתבוע את פוליסת הביטוח שלו ללא קשר לאשם.