ביטוח נסיעות לחו"ל

  • ביטוח נסיעות לחו"ל
    אורלי | 15/11/2009 12:07

    שלום רב, בחודשי הקיץ, אני בעלי ושני ילדיי הקטנים (3,6) טסנו לנופש באחד הקלאבים. לפני שנסענו התקשרנו לחברת הביטוח וביקשנו לעשות ביטוח רפואי לכולנו. הציעו לנו "ביטוח רגיל" ו"ביטוח משופר" שמן הסתם כלל בתוכו יותר דברים. הנציג אמר לי טלפונית ש:"במקרה ויש מחלה/תאונה אני אהיה זכאית לכל ההוצאות: טיפול רפואי, הטסה, ביטול חופשה וכו' יש לך סכום של עד 300 אלף דולר!!!". אותם דברים נמסרנו לנו פעמיים על ידי שני נציגים שונים. הפוליסה המלאה נשלחה אלינו במייל ולא קראנו אותה כי סמכנו על דבריו של הנציג. רצה הגורל, וקרתה לנו תאונה, ובתי הקטנה שברה את היד ברגע שנכנסנו למלון. מיד הגענו לבי"ח, גיבסו לה את היד. היא נורא סבלה מכאבים ואף בהמלצת הרופא התחלנו לחפש כרטיסים חזרה לארץ. מכיוון שנסענו בדיל של 5ימים לא ניתן היה להקדים את הטיסה, ונאלצנו לרכוש כרטיסים באופן פרטי. כשחזרנו הגשנו תביעה לחברת הביטוח וביקשנו את ההחזר הרפואי+ביטול החופשה+כרטיסי הטיסה. חברת הביטוח מסרבת לשלם את החלק היחסי של ביטול החופשה+כרטיסי הטיסה אלא רק לבת שנפצעה ולמלווה בלבד (כמו שהתגלה שכתוב בפוליסה). הייתי רוצה לדעת מהם זכויותיי לאור כך שפעמיים נמסר לנו על ידי נציג החברה שאנו זכאים לכל ההחזר מבלי לציין שלא מדובר על כולנו אלא רק על הנפגע ומלווה. (שיחה אחת אף מוקלטת). מה הם חשבו שאשאר לבד עם ילד בן 3 ובעלי והילדה יחזרו לארץ?! אודה לכם באם תייעצו לי. תודה!

    • ביטוח נסיעות לחו"ל
      עו"ד יקי רנד | 15/11/2009 13:40

      את מתארת סיטואציה ביטוחית לא פשוטה. על פניו, ההגיון אומר כי במקרה ואחד מבני המשפחה שב לארץ בעקבות תאונה בחו"ל, כל משפחתו שבה עימו, שכן לא סביר הוא כי חלק מבני המשפחה ישארו לחופשה, בזמן שיקירם חוזר לטיפול רפואי בארץ. עם זאת, הגיון לחוד, ותנאיי פוליסה לחוד. במידה והפוליסה מגבילה את הזכאות להחזר בגין ביטול החופשה ורכישת כרטיסי טיסה, לנפגע ולמלווה בלבד, הרי שעל פניו, אין כיסוי לשאר בני המשפחה. אף על פי כן, שתי הסתייגויות. ראשית, יתכן וניתן לתקוף את תנאי הפוליסה הנ"ל בבית המשפט, מאחר וקיים חוסר היגיון ביטוחי כאמור, ויתכן כי ענין לנו בתנאי מקפח. שנית, במידה והובהר לך בצורה מפורשת, כי הכיסוי האמור יינתן בבוא העת לכל בני המשפחה, הרי שחב' הביטוח צריכה לעמוד מאחרי הבטחות נציגיה, גם אם מסרו מידע שגוי.

    • בקש שיחות הקלטה
      אחד שאכפת לו. | 15/11/2009 21:46

      ברוב חברות הביטוח כיום מקליטים את שיחות המכירה.בקש להאזין לשיחות המכירה. ובמקרה ואתה צודק בקש שיעמדו מאחורי הטעויות של הנציגים שלהם.בנוגע לתנאי הפוליסה, פוליסה הוא חוזה לכל דבר, כדאי לבדוק עם עורך דין מוסמך בנושא האם יש בנושא זה "סעיף מקפח" על פי חוק "חוזים אחידים". או בקש להתייעץ כאן עם עורך דין יקי :)

      • הערה
        עו"ד שחר | 18/11/2009 08:05

        לענ"ד אין כאן כלל תנאי מקפח שכן לא נאמר שיכסו רק לנפגע אלא צרפו מלווה. לא ניתן לדרוש חזרה על חשבון הביטוח של משפחה שלמה שלא ניזוקה. בנוסף עומד לרועץ לתובע העובדה שהפוליסה נשלחה אליו והוא לא קרא אותה כלל ולא הביע כל הסתייגות.

        • דעה בלבד
          אחד שאכפת לו | 18/11/2009 22:16

          אני שמח שצירפת שמה שכתבת זה רק לעניות דעתך, בעבר בדקתי נושא שמדבר על תנאי מקפח, שלושה עורכי דין שונים ענו לי אחרת. הכל עניין של דעה ושל בעל המאה (השופט). אם כי זה יכול גם לעלות הרבה מאוד אם בית הדין לחוזים אחידים יחליט שזה לא תנאי מקפח והוצאות בית המשפט יפלו עליו, לא נעים.