תשובה

  • העדר תאונות - עזרה
    גדי | 12/11/2009 22:55

    שלום רב, אני מבקש עזרה כי אני ממש הסתבכתי. קניתי רכב, פעם ראשונה בחיים ונחשפתי פנים אל פנים אל חווית ביטוח הרכב. כאמור אין לי היסטוריה של העדר תאונות שכן לא היה לי רכב משלי. ברוב חברות הביטוח קיבלתי הצעה על המקיף סביב 3200 ש"ח, כאשר ב AIG קיבלתי הצעה אטרקטיבית של 2280 ש"ח. לדבריהם, אינם מתחשבים בקריטריון של העדר תביעות/תאונות במידה והנהג לא היה מבוטח עד כה בחברה כלשהי ( כלומר רכב ראשון ). סגרתי איתם את העיסקה וקיבלתי את הפוליסה. הפוליסה מחולקת ל - 2. גוף הפוליסה עצמה עם כל הפרטים והתנאים ודף הצהרת הנהג ואימות נתונים ( עליו אני חייב לחתום ולהחזיר אותו לחברה ) בחלק הראשון ברובריקה של ניסיון ביטוחי מופיע : 1. אין תביעות השנה 2. אין תביעות לפני שנה 3. אין תביעות לפני שנתיים 4. אין תביעות לפני 4 שנים ואילו רק בחלק השני ( דף הצהרת הנהג ואימות הנתונים ) מופיעים כל ארבעת המשפטים בציון המשפט " לא היה מבוטח " האם יש כאן בעיה ? האם העדר משפט זה בגוף הפוליסה יכול להתפרש כאילו אמרתי להם שלא היו לי תביעות אך הסתרתי שלא הייתי מבוטח בעצם ? האם מישהו היה בסיטואציה דומה, האם אני יכול לסמוך על החברה הזו ושחס וחלילה אם תקרה תאונה יכירו לי בביטוח ולא יחשפו אותיות קטנות ? מה ואיך אני יכול לבדוק את תוקף ונכונות הפוליסה שבידיי תודה מראש לכל העוזרים.

    • תשובה
      תומר | 14/11/2009 23:27

      אכן רוב החברות דורשות היעדר תביעות כאשר היית מבוטח בחברה אחרת, יש חברות שמבקשות לדעת כי נסעת לפחות שלוש פעמים לפחות בשבוע כאשר הרכב היה מבוטח בחברה כלשהי, מאחר וכל השיחות מוקלטות ובחברות ישירות זה בעצם המשקל הראייתי, דרוש לקבל את קלטת שיחת המכירה או שייתנו לך מסמך כי ידוע להם כי לא היית מבוטח בעבר

    • ביטוח לראשונה בחיים
      עו"ד יקי רנד | 15/11/2009 11:08

      נדמה לי כי אין בסיס לפאניקה. אינני רואה מדוע הפוליסה אשר הונפקה לך אינה משקפת את ההתקשרות הביטוחית. בחלק הנוגע להסטורית תביעות, מצוין כי לא תבעת בארבע השנים האחרונות, ואילו בחלק הנוגע להצהרת הנהג, מצוין כי לא היה לך ביטוח בעבר. במידה ואתה רוצה הדגשה של נושא העדר ביטוח בעבר, תוכל לבקש ז\את, אולם אינני רואה מקום לחששי במידה וחלילה תזדקק לכיסוי ביטוחי בעתיד.