פגיעה בגן ילדים

  • ביטוח צד ג' / תאונות אישיות
    יוסי | 11/11/2009 12:29

    לפני כחצי שנה בני (בן כ - 3.5 במועד האירוע) נחבל בהיותו בגן ילדים השייך לחברה למתנס"ים. כתוצאה מכך צבע השן הקדמית הפך לכהה. בבדיקה אצל רופא שיניים נאמר לנו שהיא לא רואה נזק נוסף אך ניתן יהיה לדעת בודאות במועד צמיחת השיניים הקבועות (בעוד מס' שנים) ולבינתיים יש לבצע מעקבים שוטפים אחת לתקופה. בגין הביקור הנ"ל נגבה סך של X ש"ח. ובהמשך צפויים כאמור ביקורים נוספים. פניתי לחב' הביטוח של הגן עם פירוט המקרה ומכתב מהרופא, ובתגובה הם הציעו לי פיצוי של אותו סכום ששילמתי תוך התניה שעלי לחתום על כתב ויתור/סילוק, הסברתי להם שבשלב זה שאני לא יודע מהו הנזק הסופי ולכן אני לא יכול לחתום על כלום. שאלותי הן: 1. האם ניתן לדרוש מהם לשלם את הסכום האמור ותשלומים נוספים שיהיו בהמשך מבלי לחתום על כתב ויתור בשלב הזה, כלומר לקבל סכום שאינו שנוי במחלוקת / מקדמה ? 2. במכתב רשום בצד שמאל למעלה - "מבלי לפגוע בטענת ההתיישנות" - מהו המועד להתיישנות במקרה זה בו מדובר בקטין. 3. ביקשתי מהחברה העתק דו"ח האירוע שמולא ע"י הגננת, בתגובה הם ענו לי שמדובר במסמך פנימי ולכן הם לא יכולים להענות לבקשתי - האם אכן כך ? האם אין לי זכות לראות כיצד לדברי הגננת האירוע קרה ? 4. כמו כן ביקשתי העתק פוליסת ביטוח - וגם אותה סירבו להמציא. לדבריהם מדובר בצד ג' בלבד למרות שבמתנ"ס אמרו לי כי מדובר בתאונות אישיות. האם חוקי ? 5. מהי המלצתכם להמשך פעולה ? אני פשוט לא מעוניין להמשיך להוציא סכומים לא מבוטלים במשך מספר שנים (בתקווה שזה יהיה רק על בדיקות) ואז שיצמחו השיניים הקבועות ואבקש פיצוי בכפוף לחתימה על כתב ויתור הם יתכחשו לפיצוי או לגובהו.

    • פגיעה בגן ילדים
      עו"ד גיל קראוס | 12/11/2009 16:08

      יוסי שלום, בדרך כלל, לא תוכל לקבל סכומים מקדימים וחברת הביטוח תדרוש שתחתום על שטר הקבלה כתנאי לתשלום. אינני יודע האם אתה מדבר על תביעה ביטוחית או נזיקית, אך מועד ההתיישנות של תביעת קטין נספר רק מעת הגיעו לגיל 18, כך שאם מדובר בתביעת ביטוח אז יש לכם זמן עד הגיעו לגיל 21 (3 שנים התיישנות בתביעת ביטוח) ואם מדובר בתביעת נזיקין אזי ההתיישנות היא 7 שנים מעת הגיעו לגיל 18. לפיכך, אם אתה חושש לטיפולים עתידיים, אולי כדאי שתמתין ותראה איך העניינים יתפתחו ותסגור את העניינים בשלב מאוחר יותר. לגבי הדו"ח שמילאה הגננת אין סיבה שלא יומצא לידיך וכך גם לגבי הפוליסה.