חב' ביטוח מתמהמהת

  • חברת מביטוח מתמהמהת לשלם>מהן התופות במסגרת החוק..?
    דרור | 01/11/2009 14:12

    שלום, לפני כחודשיים רכב פגע ברכבי ת"כ נסיעה לאחור, כתוצאה מהתאונה נגרם לרכבי נזק בערך של: 6500ש"ח(הערכת שמאי מורשה). בתאריך:21-09-2009 הגשתי תביעה לחברת הביטוח שבה מבוטח הרכב הפוגע בצירוף כול המסמכים הרלוונטיים כולל חו"ד שמאי והודעת הנהג הפוגע שבה הוא מאשר כי פגע ברכבי בנסיעה לאחור!! (יצוין כי רכבי מבוטח בביטוח חובה בלבד). היום..41 יום!! לאחר הגשת התביעה קיבלתי טלפון מחברת הביטוח ובא נימסר לי כי חברת הביטוח מבקשת לצלם את רכבי "מול הרכב הפוגע" ע"י שמאי מטעמה. שאלה: האים מקובל לבקש לבצע הליך זה לאחר 41 יום? יצוין ובדגש כי עד היום לא קיבלתי כול מכתב או פניה כול שאי ע"י חברת הביטוח מה עוד..,עד שהשמאי מטעמם יתן את חוות דעתו לעניין זה והנוסף עד שתינתן החלטת "חתם הביטוח" ועד ש התיק יעבור לחתימות.. יחלוף עוד כשבוע/ שבועיים ויותר במקרה הטוב. האים הליך זה חוקי?? מה אומר חוק הביטוח לעניין זמן התשלום/,תגובה?? האים ניתן/מקובל להפנות תלונה למפקח על הביטוח?? בברכה ותודה עבור העזרה - דרור

    • חב' ביטוח מתמהמהת
      עו"ד יקי רנד | 01/11/2009 15:27

      בעקרון, על המבטחת להעביר לך תגמולי ביטוח שאינם שנויים במחלוקת, תוך 30 יום ממועד קבלת חומר התביעה. כעת, אני מבין כי ברצונה לבצע בדיקה שמאית, ולבחון התאמת נזקים ברכבך לעומת הרכב המעורב. רצונה של חב' הביטוח לבצע בדיקה שכזאת, יכול להעיד על חשד שלה ביחס לאותנטיות הנזקים ברכבך ו/או ברכב מבוטחה. רצוי לבצע בדיקה כזאת, בסמוך לאחר פנייתך, ולא 41 יום לאחריה. עם זאת, אי שיתוף פעולה מצידך בשלב זה, עלול לעכב עוד יותר את העברת תגמולי הביטוח, ועל כן עליך להחליט האם להיות חכם או צודק. לטעמי, היה חכם, ואפשר לחב' הביטוח לבדוק רכבך, ובלבד כי תוך פרק זמן קצר במיוחד לאחר הבדיקה, היא תדאג להעביר לך הכספים, שאם לא כן תוכל לפנות לבית המשפט באמצעות תביעה כספית.

    • בדיקת חבות.
      עובד בחברה ישירה. | 02/11/2009 17:52

      במקרה זה בקשתה של חברת הביטוח היא קצת מאוחרת ועל כך יש סיבה לכעוס, יחד עם זאת זה באמת מעיד חשדות כלשהם שיש להם כלפיך, על פי "חוק חוזה הביטוח" סעיף 23 המדבר על בירור חבותו של המבטח כתוב כך "משנמסרו למבטח הודעה על קרות מקרה הביטוח ותביעה בכתב לתשלום תגמולי הביטוח, על המבטח לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו" אפשר אם רוצים להדגיש את ה"מיד". יחד עם זאת יכול המבטח לומר כי שלח לך פניות כאלו ואחרות ועל פי סעיף 23ב "על המבוטח או על המטוב, לפי העניין, למסור למבטח, תוך סביר לאחר שנדרש לכך, את כל המידע והמסמכים הדרושים לבירור החבות, ואם אינם ברשותו, עליו לעזור למבטח ככל שיוכל להשיגם" זכור, אם תנסה להיות צודק, לא בטוח שאתה צודק ולא בטוח שלהיות צודק יהיה הכי חכם במקרה זה. הנח לחברת הביטוח לעשות את הבדיקה במהירות הניתנת וזכור כי "בדיקת חבות" איננה מוגבלת בזמן ואם אתה תעכב אותה בלהיות "צודק" הכסף שלך ישאר אצלם יותר.אם תתעכב עם הבדיקה בשלב מסויים אפשר יהיה כבר לעבור לסעיף 24 בחוק חוזה הביטוח המדבר על הכשלה של בירור החבות "לא קויימה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב) במועדה, וקיומה היה מאפשר למבטח להקטין את חבותו. אין הוא חייב בתגמולי הביטוח אלא במידה שהיה חייב בהם אילו קויימה החובה. עצה שלי תקשיב לעורך דין יקי רנד

    • בדיקת חבות
      עובד בביטוח ישיר | 02/11/2009 17:55

      במקרה זה בקשתה של חברת הביטוח היא קצת מאוחרת ועל כך יש סיבה לכעוס, יחד עם זאת זה באמת מעיד חשדות כלשהם שיש להם כלפיך, על פי "חוק חוזה הביטוח" סעיף 23 המדבר על בירור חבותו של המבטח כתוב כך "משנמסרו למבטח הודעה על קרות מקרה הביטוח ותביעה בכתב לתשלום תגמולי הביטוח, על המבטח לעשות מיד את הדרוש לבירור חבותו" אפשר אם רוצים להדגיש את ה"מיד". יחד עם זאת יכול המבטח לומר כי שלח לך פניות כאלו ואחרות ועל פי סעיף 23ב "על המבוטח או על המטוב, לפי העניין, למסור למבטח, תוך סביר לאחר שנדרש לכך, את כל המידע והמסמכים הדרושים לבירור החבות, ואם אינם ברשותו, עליו לעזור למבטח ככל שיוכל להשיגם" זכור, אם תנסה להיות צודק, לא בטוח שאתה צודק ולא בטוח שלהיות צודק יהיה הכי חכם במקרה זה. הנח לחברת הביטוח לעשות את הבדיקה במהירות הניתנת וזכור כי "בדיקת חבות" איננה מוגבלת בזמן ואם אתה תעכב אותה בלהיות "צודק" הכסף שלך ישאר אצלם יותר.אם תתעכב עם הבדיקה בשלב מסויים אפשר יהיה כבר לעבור לסעיף 24 בחוק חוזה הביטוח המדבר על הכשלה של בירור החבות "לא קויימה חובה לפי סעיף 22 או לפי סעיף 23(ב) במועדה, וקיומה היה מאפשר למבטח להקטין את חבותו. אין הוא חייב בתגמולי הביטוח אלא במידה שהיה חייב בהם אילו קויימה החובה. עצה שלי תקשיב לעורך דין יקי רנד