טעות בכיסוי הביטוחי

  • פגיעה בהולך רגל!
    גל | 31/10/2009 19:15

    ביום שני פגעתי קלות בהולך רגל ומסרתי לו פרטים! בערב הוא החליט ללכת למיון. הוא נבדק ועשה צילומים ונמצא בריא ושלם פרט לשן שנשברה לדבריו מהמכה!הוא שוחרר ונשלח למשטרה לקבל אישור! בביטוח החובה של הרכב רשום כל נהג מגיל 30 אני בן 28! יש לציין שההגבלה היא טעות של הסוכנות ביטוח ותוקנה למחרת הפגיעה..(לראיה המקיף כל נהג מגיל 24) האם אני מבוטח?????

    • טעות בכיסוי הביטוחי
      עו"ד יקי רנד | 01/11/2009 11:12

      יש לוודא כי התיקון אשר נעשה למחרת התאונה, יכסה אותך רטרואקטיבית, ויחול על אירוע התאונה. בעקרון, אם מדובר בטעות מצד הסוכנות, אין סיבה שהתאונה לא תכוסה, אולם יש לבדוק זאת בקפידה.

      • ומה עם סעיף 15?
        נתי | 01/11/2009 20:26

        קראתי שהגבלת גיל לא חוקית ולפחות לגבי צד ג זה נכון?

        • המשך
          עו"ד יקי רנד | 02/11/2009 15:00

          בעקרון, הצדק עימך. שלילת כיסוי ביטוחי, ע"י מבטחת החובה, עקב אי עמידתו של המבוטח , בתנאי הגבלת גיל, כפי שנקבעו בפוליסה, נדחתה ע"י בית המשפט. עם זאת, יש לזכור כי טרם ניתנה פסיקה עדכנית ומחייבת ע"י בית משפט העליון בסוגיה זו. במקרה שלך, מאחר ומדובר בטעות של סוכנות הביטוח, דומה כי אין כל הצדקה לשלילת כיסוי ביטוחי. אינני יוכל להבטיח כי תשובתי תהיה זהה, במקרה שונה, בו המבוטח מוסר פרטים כוזבים בדבר גיל מש ברכב, על מנת להוזיל הפרמיה לדוגמה.