החזר פרמיות בגין תשלום כפול

  • התחמקות מהחזר כספי
    לילה | 28/10/2009 12:44

    עשיתי ביטוח חובה לרכב בלי לדעת שהורי כבר עשו לי ביטוח הביטוח נעשה ב1 ליוני ובוטל ב25 לאוגוסט כשהסוכן נתן לי זיכוי מלא והודיע ש "עוד שבוע שבועיים" יגיע הצ'ק בדואר (הביטוח שהוריי עשו נעשה לפני הביטוח שעשיתי ולכן הייתי זכאית להחזר מלא) בנתיים עברו חודשיים ! לבסוף כשאיימתי לפנות לבית משפט הוא הועיל בטובו לתת לי צ'ק על סך 126 שקלים (הם חייבים לי עוד 400 ) ואת השאר הוא אמר , הוא יחזיר בצ'ק , איך לא "עוד שבוע שבועיים" . את הביטוח עשיתי באילת , והחלטתי לפנות למרכז שלהם בתל אביב הסברתי את הבעיה היא בדקה וענתה שעוד שבוע שבועיים הצ'ק יגיע אליי , כששוב איימתי לתבוע היא ענתה לי "למה את בכלל חושבת שאנחנו צרכים להחזיר לך את הכסף" אין לי בעיה לפנות לתביעות קטנות , אבל זה עדיין מתסכל הזמן שאני אצטרך להשקיע , תשלום האגרה , הטלפונים האינסופיים כדי שישיבו לי את התשלומים . מה אני יכולה לעשות? ןועוד דבר שאני רוצה להוסיף הוא שלמרות שהביטוח בוטל ב 25 לאוגוסט הם המשיכו להוריד לי תשלומים על ספטמבר ואוקטובר , כשהערתי על כך הם הועילו בטובם לתת לי זיכוי בכרטיס אשראי על חודש אוטובר אך לא מעבר. האם במקרה של תביעה אני רשאית לתבוע מעבר לסכום שהם חייבים לי?

    • החזר פרמיות בגין תשלום כפול
      עו"ד גיל קראוס | 29/10/2009 14:39

      צהריים טובים, אם אכן חברת הביטוח חבה לך כספים, אני מציע שתשלחי אליהם מכתב בפקס ובדואר רשום, בו "תאיימי" כי אם ההחזר לא יתבצע בתוך 7 ימים, תאלצי לפנות להליכים משפטיים. במסגרת תביעה משפטית, את יכולה להוסיף גם רכיבים עקיפים כמו בזבוז שעות עבודה, טלפונים, עגמת נפש וכיוצ"ב.