אי תשלום פרמיות

  • ביטוח חיים המשך
    ס | 23/10/2009 05:00

    שלום רב:תזכורת 1. היה לי ביטוח חיים שבוטל עכב אי תשלום בסוף שנת 2004 . 2. בשנת 2003 נתגלתה בגופי מחלת סוכרת סוג 2 ,מצבי הדרדר , כושר עבודתי ירד ונקלעתי במהלך שנת 2004 למשבר כלכלי, לכן הפסקתי לשלם את הפרמיה החודשית של הביטוח חיים בסוף 2004 . 3. במהלך 2008 קיבלתי 3 התקפי לב ועברתי 3 צנתורים , מאז אני לא עובד מוגדר נכה בביטוח הלאומי ומקבל קצבה נכות חלקית. 4. השאלה: האם אני יכול לתבוע את זכויותי בביטוח חיים, חליתי בסוכרת סוג 2 בריאותי הדרדרה ולכן לא שילמתי את הפרמיה החודשי והנה לאחר 3.5 שנים חליתי במחלת לב? תודה מראש! עו"ד גיל קראוס היקר תודה על תשובתך המהירה. אני רוצה לחדד את שאלתי מחלת הסוכרת על סיבוכיה היא שהובילה למחלת הלב הקשה. והיא נתגלתה שנה לפני שהפסקתי לשלם את פרמית ביטוח חיים. והשאלה האם בכל זאת הפוליסה תקפה? שוב תודה

    • אי תשלום פרמיות
      עו"ד גיל קראוס | 25/10/2009 15:06

      צהריים טובים, אם הפוליסה כבר בוטלה, הסיכויים הם אפסיים שכן לחברת הביטוח עומדות טענות שונות. גם אם הפוליסה לא בוטלה, הרי שלא פשוט יהיה להוכיח שדווקא הסכרת היא שגרמה למחלת הלב ממנה אתה סובל ולא גורמי סיכון אחרים. נראה על פניו שסיכויי תביעה שכזו הינם נמוכים ביותר, אך יש לבדוק את מלוא הנסיבות.