ניהול תיק תאונת דרכים

  • עורך דין צעיר
    aslaw | 27/09/2009 01:36

    לקוחה שלי מורת ב"ס משתכרת קרוב ל-5500 ש"ח בממוצע לחודש. במהלך שעור נהיגה נכנס בהם רכב משטרתי מאחור והועברה לבית החולים עם האמבולנס. לאחר בדיקות שונות שוחררה הביתה בלי פגיעות מסוימות, בין התאריכים 24.12.07 ל- 8.1.08 ממלא יש חופשת חורף בבתי ספר ערביים. התאונה אירעה ביום 31.12.07 בשעות הבוקר (כשהיא בחופש). אחרי שלמדתי את כל התיק אני מתכוון להגיש טופס ויתור על סודיות לבתי החולים בהם טופלה ולאסוף יותר חומר. היא מתלוננת עד היום מכאבי צוואר וגב ומתקשה לעמוד לזמן ארוך כמו בעבר. היא הלכה למס' ביקורי פיזיוטרפיה . היא עברה תאונה בשנת 2004 לא קשה במיוחד והגיעה להסדר עם חברת הביטוח על סכום של 3000 ש"ח. אין לה קבלתו על הטיפולים שעברה ועל הנסיעות שביצעה. מאיפה מתחילים בתביעה כזו ואיך עושים את זה בכלל. סליחה על ההארכה ותודה על המענה מראש aslaw

    • ניהול תיק תאונת דרכים
      עו"ד יקי רנד | 29/09/2009 10:29

      תוכל להפנות שאלתך לפורום עו"ד צעירים, לקבל תמיכה מקצועית. קשה ללמד את כל התורה "על רגל אחת". בעקרון, עליך לבחון את מצבה הרפואי העכשווי של הלקוחה, ואת הסיכוי לאובדן השתכרות עתידי. במקרה שלך, מדובר בתאונה אשר התרחשה לפני קרוב לשנתיים, וזה פועל לטובתך ולרעתך בו זמנית. מחד, הלקוחה עדיין סובלת לאחר זמן רב, כך שייתכן ונגרם לה נזק צמית, אשר מקנה לה אחוזי נכות רפואית, ויתכן ותפקודתה התעסוקתי וכושר השתכרותה נפגעו כתוצאה מכך. מאידך, לאחר זמן כה רב, עליך להראות רצף רפואי, וכן להצביע על אובדן הכנסה בפועל, שהרי כבר לא מדובר בניהול מו"מ צופה עתיד דווקא, וסביר כי חב' הביטוח תדרוש הוכחה על אובדן הכנסה לעבר, כאינדיקציה לאובדן שכזה בעתיד. מומלץ להפנות את הלקוחה למומחה אשר ייתן לה הערכת נכות ראשונית (לא חוו"ד ), כך תדע לכלכל צעדיך, ביחס למצבה הרפואי של הלקוחה. כמו כן, יש לערוך בירור מקיף עם הלקוחה ביחס להשפעת מצבה הרפואי על כושר התשכרותה. לאחר כל אלו, יש לפנות לחב' הביטח בדרישה. כמובן, עליך לוודא כי לא צפויה החמרה ממשית במצבה הרפואי של הלקוחה. עם ניהול זהיר ונכון של התיק, תוכל למקסם את שיעור הפיצוי מחב' הביטוח.