תאונת פגע וברח

  • תביעה בגין תאונת "פגע וברח"
    אורי | 24/09/2009 11:43

    שלום רב, ברצוני להעלות שאלה דחופה שמעסיקה אותי. ידידה מאוד קרובה נפגעה בתאונת דרכים לפני מספר ימים. היא נמצאה מוטלת על הכביש ולצערי הנהג הפוגע ברח, כמנהגם של הנהגים לאחרונה. אובחנו שברים בגפיים ועוד פציעות כתוצאה מהחבטה, אך היא איננה זוכרת כלום. מדובר בבחורה אשר מתגוררת בגפה ומתפרנסת בקושי, ללא כל קשר וסיוע מצד המשפחה. מה עליה לעשות בנושא? בשיחה עם בט"ל נאמר לה שתגיש תביעה וכי מדובר בהליך של 3-4 חודשים. כיצד אדם שבקושי סוגר את החודש, יכול לשאת בהוצאות רבות כ"כ ובהפסד הכנסה במשך תקופה כ"כ ארוכה. האם ישנה אפשרות לפנות לועדה מיוחדת ? אודה לתשובה מפורטת ככל האפשר (אם יש הפניה לחומר בנושא, אשמח גם כן). בנוסף, אולי זה לא המקום, אבל נאמר לה שעליה להיוועץ עם עו"ד ולהגיש תביעה גם לחברת הביטוח "קרנית". מישהו יכול לומר משהו לגבי הליך זה ? אודה לעזרתכם, אורי

    • תאונת פגע וברח
      עו"ד גיל קראוס | 24/09/2009 21:09

      אורי ערב טוב, ההמלצה הכי טובה שניתן לתת לידידתך, היא לפנות לייעוץ משפטי אצל עורך דין בתחום הנזיקין, בדחיפות. עליה לקבל ייעוץ מקיף לגבי כל הזכויות העומדות לרשותה וכן מה ניתן לעשות על מנת לקבל כספים כמה שיותר מהר. במידה ואכן מדובר בתאונת פגע וברח והמשטרה לא תצליח לאתר את פרטי הנהג, התביעה אכן מתנהלת מול חברת קרנית אשר אמורה לשאת בנטל הפיצויים במקרה שבו זהות הנהג הפוגע איננה ידועה.