פיצויים לפי מחיר מחירון

  • תשלום חברת ביטוח עבור רכב גנוב
    אברהם מורדוך | 23/09/2009 10:06

    בתאריך ה- 18/7/09 נגנב ממני הרכב שלי. זהו רכב שהיה אצלי בליסינג תפעולי מלא ואחרי שלוש שנות הליסינג אני רכשתי את הרכב מחברת הליסינג והוא עבר לבעלותי הפרטית. באופן זה אני הייתי הנהג היחיד על הרכב מיומו הראשון. חברת הביטוח שלמה לי בסופו של דבר, לאחר שהמשטרה לא הצליחה למצוא את הרכב, 66% ממחיר המחירון כאשר ההורדות שאני חושב שהן לא הוגנות היו: (1) 19% בגין בעלים קודמים - חברת הליסנג; (2) 11.5% בגין קילומטרז גבוה; (3) 1.5% בגין ירידת ערך. את כל אחד מהסעיפים האלו אני יכול כמובן להסביר בפרוטרוט ולהגיד מדוע הם לא הוגנים, לדעתי. בנוסף, יש להדגיש שתשלום הפרמיה לביטוח נעשה בהתאם למחיר המחירון המלא של רכב מסוג זה ומחיר זה לא לוקח בחשבון רישום בעלים קודמים ו/או קילומטרז' וכד' ו/או מצב הרכב. אודה לכם באם תוכלו להתייחס לנאמר ולחוות דעתך באם, לפחות לפי האמור לעיל, יש מקום לתביעה בבית דין לתביעות קטנות את חברת הביטוח. בברכה וחתימה טובה, אברהם מורדוך

    • פיצויים לפי מחיר מחירון
      עו"ד כהן גיא | 23/09/2009 11:05

      שלום אברהם נושא זה כבר שכה לטיפול של הפסיקה והמחוקק הפיצוי לפי כל הקריטריונים שציינת הוא סביר. אתה יכול רק לטעון כי המחיר שוק בפועל הוא אחר וזאת ע"י שמאי משלך. אפילו לא צריך בימ"ש בשביל זה.