פגיעה מאחור

  • פגיעה מאחור וטיפול הביטוח
    לי | 18/09/2009 00:13

    לפני 3 חודשים פגעה ברכבי מאחור גברת ממהרת,היא סירבה להחליף פרטים בטענה כי היא עו"ד ולא ארע דבר.נאלצתי להזמין משטרה למקום והשוטר אילץ אותה למסור פרטים.הוא הסתכל על הרכב ואמר כי הוא לא רואה נזק ממשי על פניו.(מאוחר יותר באותו יום החלו כאבים בצוואר ופניתי למיון, שם אובחנתי עם צליפת שוט בצוואר ורגישות בגב.)אח"כ גיליתי כי תא המטען ניזוק בעת פתיחה וסגירה וגם הפגוש האחורי ירד.בפניה לחב' הביטוח סידרו לי מוסך הסדר שיקח את הרכב ויביא לי רכב חלופי(שבסוף לא הגיע),כמו כן נתבקשתי למסור למוסך זה את כל הטפסים ופרטי הפוגעת (כולל פרטי התקשרות עמה),למחרת הוחזר לי הרכב מתוקן חלקית בטענה שהתקשרו לפוגעת ומשיחה איתה אמרו שכדאי שלא אתעסק עם זה ואוותר על תביעה כי זה לא סכום רציני.ניסיתי בכל זאת לדרוש טיפול מהסוכן ונעניתי בשלילה שהוחלט שאני לא תובעת נקודה.מבדיקה שערכתי היום במוסך שלי גיליתי כי הקפיצים בטמבון נשברו וצריך להחליף לחדש! או להחזיר אותו למקום ע"י חירור הטמבון עם ברגים.אציין כי הפוגעת כתבה לי על דף כי היא אכן פגעה בי מאחור וציינה כי "לפי מיטב ראייתה לא ארע נזק".הסוכן ביטוח פיתח סחבת עם התיק ,מה עושים? ושאלה נוספת: אני מתכננת למכור את הרכב ולקנות חדש, האם עדין קיימת השפעה על הפרמיה לעתיד? אודה על תשובתך

    • פגיעה מאחור
      עו"ד יקי רנד | 21/09/2009 09:22

      מסיפא שאלתך, אני מבין כי למעשה תבעת את פוליסת המקיף שלך, ובמקרה כזה, יתכן והפרמיה תתייקר, והדבר תלוי בתנאי הפוליסה ובמדיניותה של מבטחת רכבך. אם אכן תבעת, לא ברור מדוע הרכב לא תוקן בשלמותו, והוחזר לך מתוקן חלקית, שהרי אין קשר בין אחריותה של הפוגעת לנזקייך, לבין חובתה של חב' הביטוח, ומוסך ההסדר, לדאוג לכך כי רכבך יתוקן בשלמותו. בהתייחס לפוגעת, הרי שמנסיוני, פעמים רבות כאשר רכב נפגע מאחור, במבט ראשוני, נראה כי הרכב לא ניזוק, אולם בשלב מאוחר יותר, אם במבט מעמיק או בבדיקה יסודית במוסך, מתברר כי נגרם נזק כפי שאכן ארע בענינך, ועל כן, במידה ותרצי לתבוע את הפוגעת בגין נזקייך, הרי שסיכויי תביעה שכזו טובים.