כתב הגנה מטעם חברת הביטוח

  • כתב הגנה
    שלומי | 14/09/2009 11:21

    שלום לעוה"ד לאחר ת.ד הגשתי בתביעות קטנות(כתב תביעה) פיצוי על הנזק ברכוש שגרם צד ג' שלא מודה,אחרי שבועיים שלחו לי כתב הגנה רק מחברת הביטוח של צד ג' (אני מציין:צד ג' הניתבע עצמו לא שלח כלום) הם גם לא חתומים על הכתב הגנה שחברת הביטוח שלחה בנוסף לכתב הגנה של חברת היטוח יש רק הכפשות קשות כגון: הוא עברייו תנועה, הוא זה שנידחף..וכו' כי האמת לא איתם.השאלה שלי היא *האם השופט יקבל את כתב התביעה בצורה כזאת .*והאם ניתן להוסיף לתביעה את המילים שניכתבו בצורה גסה ועויינת ומשפילה שהם קובעים מי עביין תנועה(דיבה או איך שקוראים לזה) תודה שלומי

    • כתב הגנה מטעם חברת הביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 15/09/2009 15:33

      שלומי שלום, ראשית, על הדברים הנכתבים או נאמרים במסגרת הליך משפטי, קיים חיסיון בפני לשון הרע ולאחרונה נקבע על-ידי בית המשפט כי מדובר בחיסיון מוחלט, כך שלא תוכל לתבוע את החברה בגין הכפשות בכתב ההגנה. ככל הנראה, חברת הביטוח במקרה שלך נטלה את התביעה עליה. אם קיימים לטענתך בכתב ההגנה פגמים פרוצדוראליים, ניתן לבקש למחוק את כתב ההגנה.

      • המשך...
        שלומי | 20/09/2009 22:38

        עו"ד גיל קראוס שלום. המשך לתשובתך... האם בכתב ההגנה צריך להיות גם שרטוט. והאם זה כביל בבית משפט שהחברה היחידה בילבד, ששולחת את כתב ההגנה, לא חתומה ע"י הניתבעת. האם נציג ,מישהו קרוב ,יכול ליצג אותי. (הוא לא עו"ד או מתמחה)

        • ייצויג בתביעות קטנות
          עו"ד גיל קראוס | 21/09/2009 15:38

          אין כל חובה לצרף שרטוט לכתב ההגנה. כעיקרון, כתב ההגנה חייב להיות חתום. אדם אחר יכול לייצג אותך בתביעות קטנות, כל עוד מי שמייצג אותך הוא לא עו"ד או מתמחה או סטודנט למשפטים.

          • המשך
            שלומי | 23/09/2009 10:11

            אז אפשר לגשת (או לישלוח בפקס)לבית משפט ולהגיש בקשה לבטל את כתב ההגנה, ביגלל שאינו חתום ע"י הניתבעת, או שאפשר לעשות זאת בזמן המשפט ולבקש מהשופט לבטל את כתב ההגנה, משמע הדבר, אין לה כתב הגנה. מי שמייצג אותי צריך לירשום אותו במזכירות בית המשפט.