החזר מופחת בגין תאונה קודמת

  • החזר מופחת עבור רכב שעבר תאונת טוטאל- לוסט
    אפרים | 08/09/2009 16:14

    שלום,לפני כשנה וחודשיים קניתי רכב במחיר 117,000 ש"ח, ולא בדקתי אותו במוסך, אך כאשר שאלתי את בעל הרכב, הוא אמר לי כי אין לו תאונות, וכי הרכב תקין. ביטחתי את הרכב בביטוח, ושילמתי עבור מחיר מחירון של האוטו. לאחר שנה בערך, עשיתי תאונה, והאוטו הלך טוטאל לוסט, ומחירו בעת התאונה היה 95,000 ש"ח. כאשר דרשתי מהביטוח את המחיר עבור האוטו, פתאום באורח פלא הם מודיעים לי כי לרכב הייתה תאונה לפני שקניתי אותו, ולכן הם מוכנים להחזיר לי בניכוי כ-30%, ז"א פחות 30,000 ש"ח בערך. חשוב לציין שכאשר ביטחתי את האוטו, אף אחד מהביטוח לא טרח לתיין זאת בפני, ולכן חייבו אותי עבור המחיר מחירון שלו, ולא הפחיתו לי את ערך התאונה הישנה.ועכשיו השאלות:1. האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח לקבל סכום מלא של הרכ בעת התאונה (היינו 95,000 ש"ח) כיוון שזזה המחיר של הרכב עליו שילמתי לחברת ביטוח?2. האם עומדת בפניי האפשרות לתבוע את בעל הרכב הקודם לקבלת ההחזר (ההשלמה של ה-30%) למחיר הרכב כיוון שלא עדכן אותי על התאונה שהייתה לרכב, והציג בפניי מצג שווא?3. האם חברת הביטוח פעלה כחוק כאשר החליטה לא לשלם לי את הסכום עליו ביטחתי את האוטו, אלא לשלם את המחיר שנראה לה שהרכב שווה, לאחר גילוי התאונה.4. האם חברת הביטוח הייתה אמורה לבדוק במשרד הרישוי האם יש לרכב תאונות קודמות, שכן לפי ערך הרכב ומידע זה החברה מחליטה על גובה תשלום הביטוח?תודה רבה

    • החזר מופחת בגין תאונה קודמת
      עו"ד גיל קראוס | 10/09/2009 15:58

      אפרים שלום, במידה ואכן ארעה לרכב תאונה קודמת, רשאית חברת הביטוח לטעון כי ערכו היה נמוך יותר. יחד עם זאת, החברה אינה יכולה להחליט באופן שרירותי שהנזק הקודם הפחית את ערך הרכב ב- 30%. יש לבדוק מה הנזק שנגרם לרכב בתאונה הקודמת ואולי אף להביא שמאי רכב שיעריך את ירידת הערך של הרכב בעקבות התאונה הקודמת. לחברת הביטוח אין חובה לבדוק במשרד הרישוי האם לרכב אירעו תאונות קודמות. אתה בהחלט יכול לתבוע את הגורם שמכר לך את הרכב והציג בפניך מצגי שווא.