תיקון רכב

  • שאלה דחופה בנושא ביטוח
    אלמונית | 19/08/2009 23:02

    שלום, אני נהגת חדשה ונהג צעיר, לפני שבועיים כאשר יצאתי מהחנייה נכנסתי ברכב בחלקו האחורי, ככל הנראה מהסתכלות המכה הייתה קטנה.. השארתי לשומר מס' טלפון ונסעתי.. חשוב לציין כי נלחצתי ואיחרתי למבחן לא צילמתי את המכה, וגם לא רשמתי מספר רכב וסוג רכב. חשוב לציין כי לאחר בירורים עם הביטוח לא חל עלי ביטוח שייכסה את ההוצאות. אני לקחתי על עצמי את התיקון מכספי. הבחורה לא רוצה להגיע למוסך שביקשתי ממנה ומתעקשת רק על מוסך אחד. השאלה שלי מאחר שאני משלמת על התיקון אני יכולה לדרוש ממנה לבוא למוסך שאני רוצה? האם יש לי זכות כזאת?

    • תיקון רכב
      עו"ד יקי רנד | 21/08/2009 11:03

      אין לך זכות מוחלטת לדרוש מבעלת הרכב הנפגע, לתקן את רכבה במוסך המועדף עלייך. את יכולה לבקש זאת ממנה, אולם במידה היא מסרבת ומתקנת במוסך אחר, אין פסול בכך, ובלבד כי היא לא גורמת להעמסת עלויות תיקון בלתי סבירות על גבך. לדוג', אם מוסך בו את מעונינת, מתקן את הנזק ב- 500 ש"ח, ואילו מוסך שלה, ב- 3,000 ש"ח, אזי מדובר בפער משמעותי, ובמידה וענין זה יגיע לפתחו של ביה"מ, ייבדק האם מדובר בעלויות תיקון מוגזמות, האם התיקון אותנטי וכך הלאה. עצם העובדה, כי יש לך מוסך זול באופן מיוחד, לא מחייב אותה לתקן בו, אולם מן הראוי, כי היא תבחן הצעתך ברצינות בטרם תסרב.

      • תיקון רכב
        אלמונית | 21/08/2009 19:09

        היי ההפרש בין המוסכים הוא 1200. האם זה הפרש משמעותי?

        • תיקון רכב
          עו"ד יקי רנד | 23/08/2009 10:53

          מדובר בהפרש לא מבוטל, אך לא מדובר בהפרש קיצוני בערכים של תיקון רכב. לענין ההפרש, יש הבדל אם מדובר ב- 1,300 ש"ח במקום 100 ש"ח, או ב- 5,200 ש"ח במקום 4,000 ש"ח. המקרה הראשון הנו הפרש של מאות אחוזים בתיקון, ובית המשפט צריך לבדוק יותר בקפידה את מקור הפער, בעוד במקרה השני, מדובר בפער מקובל ולא חריג במיוחד. מכל מקום, כל מקרה לגופו.