כיצד מגישים תביעה

  • תביעת בעקבות תאונת דרכים.
    שי | 19/08/2009 21:32

    שלום רב לפני כחצי שנה הייתי מעורב בתאונת דרכים ורכב התנגש ברכבי ופגע בו.התיקון עלה לי 0008 ש"ח.כעת אני רוצה לתבוע את הרכב הפוגע.שאלותיי הם כאלה: 1-את מי אני אמור לתבוע,את בעל הרכב הפוגע,או את חברת הביטוח שלו? 2-האם אני צריך לתבוע בבית משפט לתעבורה,או בבית משפט לתביעות קטנות? 3-אני גר ברמת גן,והתאונה התרחשה בכביש סמוך לצומת חמד לפני בית דגן.המשטרה שטיפלה בנושא הייתה משטרת רחובות.<שם נמצא כל התיק והדו"ח המשטרתי>.השאלה היא האם אני יכול לתבוע בבית המשפט בפ"ת,או שאני חייב לתבוע בבית המשפט ברחובות? 4-בעל הרכב שפגע בי,נפגע גם הוא על ידי רכב אחר<כלומר תאונת שרשרת>ואז מעוצמת הפגיעה הוא איבד שליטה,והתנגש ברכבי.בעקבות זאת הוא לא מוכן לשלם לי כסף,כי הוא טוען שאמנם הוא פגע בי,אבל הרכב הראשון שפגע בו והעיף אותו,הוא זה שגרם לכך,ולכן עליי לתבוע אותו.האם טענה זו נכונה או מגוחכת? 5-ברשותי,חוות דעת שמאי+צילומי הרכב על ידי השמאי.התיק המשטרתי של התאונה.חשבונית על סך התיקון.האם אני צריך להגיש לבית המשפט עוד מסמכים כל שהם? בתודה מראש שי

    • כיצד מגישים תביעה
      עו"ד יקי רנד | 21/08/2009 10:57

      1- גם את הנהג הפוגע, וגם את מבטחת רכבו במידה ויש לך את פרטיה. 2- בבית המשפט לתביעות קטנות או בבית משפט השלום, בכל מקרה לא בבית המשפט לתעבורה. 3- מיקומה של היחידה המשטרתית החוקרת איננו רלוונטי לשאלת הסמכות המקומית לצורך הגשת תביעה אזרחית. תוכל להגיש התביעה, בכל בית משפט המצוי במחוז השיפוט בו התרחשה התאונה, או בו מצוי מענם של מי מבין הנתבעים. ע"פ מיקום התאונה, מדובר במחוז מרכז, ועל כן תוכל לתבוע בכל בית משפט אשר נמצא במחוז מרכז ( רמלה, פ"ת, רחובות, כ"ס, נתניה, ראשל"צ ). כמו כן, במידה ומענה של מבטחת הפוגע, הנו בתל אביב, הרי שבמידה וזו תיתבע על ידך, תוכל להגיש התביעה אף בתל אביב. 4- לא מדובר בטענה מגוחכת, אולם הגיונה ייבחן על פי נסיבות התיק. יתכן ואכן הספיק לעצור הרכב מאחוריך, ואז נהדף ע"י רכב נוסף אשר פגע בו מאחור, ויתכן כי מדובר בפגיעה ראשונית של הרכב מאחור, ולאחר מכן פגיעה נוספת של הרכב מאחור. נסה להיזכר מהו מספר המכות שספגת, האם הספקת לראות במראה האחורית את רכב זה עוצר אם לאו, מהי עוצמת הנזקים בכל אחד מהרכבים המעורבים, וכן הלאה. 5- יש לצרף רישיון רכב, ובמידה ומסרת גרסה לחב' הביטוח, לצרף גם אותה.

      • חן חן לך עו"ד רנד.שאלות אחרונות ברשותך.
        שי | 23/08/2009 13:23

        תודה רבה עו"ד יקי. יש לי מספר שאלות אחרונות ברשותך. הבנתי שצריך להגיש את כתב התביעה בשלושה עותקים. ברשותי מספר ראיות<כגון:דו"ח שמאי,צילום הרכב על ידי השמאי,דו"ח חקירת המשטרה,בו כתוב במפורש שהרכב פגע בי,תצהיר של הנהג הפוגע,שהוא מודה שהוא פגע בי.> שאלותיי הם: 1-האם גם את כל הראיות האלו אני חייב להגיש עם התביעה בשלושה עותקים,או שאני יכול להציג אותם בזמן הדיון המשפטי? 2-האם אני יכול להגיש את כתב התביעה,על ידי דף מודפס בגודל A4 או שאני חייב להגיש אותו כפי שהוא מופיע באינטרנט באתר של בית המשפט? 3-יש לי סרטון וידאו של אחרי התאונה,שבו רואים שהרכב שלי נפגע על ידי הרכב הפוגע.האם גם את הראיה הזאת אני צריך לשכפל ולהגיש בשלושה עותקים או שאני לא חייב בכלל להגיש אותה בעת הגשת כתב התביעה,אלא רק בזמן הדיון המשפט? בתודה מראש שי