נזקי רכוש במסגרת נסיעה בשכרות

  • נהיגה בשיכרות-התנערות הביטוח
    אודי | 11/08/2009 12:20

    שלום רב.לאחר תאונה שבה הרכב ניזוק ב-100% ,הביטוח המקיף מתנער מתשלום עקב נהיגה בשיכרות שאכן קרתה.מה עלי לעשות,האם מחובתם לשלם? האם לגשת למשפט? מודה מראש ,אודי.

    • נזקי רכוש במסגרת נסיעה בשכרות
      עו"ד גיל קראוס | 11/08/2009 16:36

      אודי שלום, ראשית, יש לקרוא את הוראות הפוליסה. אם הפוליסה איננה מחריגה זאת במפורש, אז מומלץ כי תגיש תביעה. ישנן פסיקות סותרות בנושא של הטלת אשם במסגרת פוליסות ביטוח, אך מרבית פסקי הדין קובעים שאין לקרוא לתוך הפוליסה הוראות שלא כתובות בה ולכן אם נהיגה בשכרות איננה מוחרגת במפורש בהחלט יש סיכוי שתביעתך תתקבל. אני מציע שתתייעץ בעניין עם עורך דין בתחום הביטוח.

      • תודה רבה!  לת
        אודי | 12/08/2009 13:30