ביטוח חיים למשכנתא

  • ביטוח חיים למשכנתא
    קרן | 04/08/2009 14:42

    אני עושה בימים אלה שופינג בין חברות הביטוח לגבי ביטוח משכנתא. אחד מסוכני הביטוח טוען כי יש חב' אחת בלבד שבתנאי הפוליסה שלה רשום מפורשות כי במקרה מוות של שני בני הזוג (ח"וח) יתרת המשכנתא משולמת לבנק וסכום זהה מועבר למוטבים. לעומתו סוכנים אחרים אמרו לי שעל אף שסעיף זה אינו מופיע בפוליסות אחרות אין זה אומר שלא כך נוהגים שכן מדובר בשני ביטוחי חיים ואחד מכסה את יתרת המשכנתא ואילו השני ישולם למוטבים. מי צודק? (יצויין שקראתי את שתי הפוליסות ואכן באחת יש סעיף מפורש כאמור ובשניה לא)

    • ביטוח חיים למשכנתא
      עו"ד גיל קראוס | 04/08/2009 16:55

      קרן שלום, אינני יודע האם כולם נוהגים כך, אבל כל עוד הדבר לא נכתב במפורש בפוליסה - אין לו בהכרח משמעות. אם אכן כולם היו נוהגים כך - אני מניח שזה היה מצוין בכל הפוליסות ומה שלא מצוין בפוליסה במפורש - לא קיים כאמור.