ביטוח משכנתא

  • שתי שאלות בנוגע לביטוח חיים למשכנתא
    יואל | 04/08/2009 01:00

    רציתי לשאול שתי שאלות בנוגע לביטוח חיים: 1. האם יש חובת דיווח על אישה שעוברת טיפולי פוריות? אני לוקח ביטוח מורחב שכולל 75% נכות ועוד, לא רק מקרה מוות כמו שדורש הבנק. 2. האם הם יכולים לחייב לקוח לחתום על כתב ויתור סודיות טוטאלי מכל מוסד רפואי/ממשלתי/בטחוני והשד יודע מה עוד? האם הם יכולים לאיים עליי בכך שלא יבטחו אותי? האם אני יכול לסייג או להגביל אותם? זוהי לשון כתב הויתור: אני החתום מטה נותן בזה רשות לכל גוף ציבורי ו/או לביטוח לאומי ו/או לצבא הגנה לישראל ו/או למשרד הביטחון ו/או עובד מוסד סוציאלי ו/או סיעוד ו/או לחברות הביטוח ו/או לקופות החולים או לכול גוף אחר ו/או למוסדותיה הרפואיים ו/או לעובדיה הרפואיים ו/או לסניפיה ו/או מכוניה ו/או מעבדותיה, וכן לכל הרופאים ו/או המוסדות הרפואיים ו/או המכונים הרפואיים ו/או המעבדות הרפואיות ו/או בתי החולים כלליים ו/או בתי חולים ציבוריים או פרטיים ו/או בתי חולים או מוסדות פסיכיאטריים ו/או בתי חולים או מוסדות משקמים מסוג כלשהו, למסור לאיי אי ג'י ישראל חברה לביטוח בע"מ ו/או למי מטעמה ו/או בא/י כוחה (להלן -"המבקשת") את כל הפרטים ללא יוצא מן הכלל ובאופן שיידרש ע"י המבקשת אודות מצב בריאותי ו/או כל מחלה או מום שחליתי/ לקיתי בעבר ו/או שהנני חולה/לוקה כעת ו/או שאחלה/אלקה בעתיד ו/או שהנני נשא שלה כעת ו/או שהייתי נשא שלה בעבר ו/או שאהיה נשא שלה בעתיד, והנני משחרר אתכם וכל רופא מטעמכם ו/או כל עובד רפואי אחר ו/או כל מוסד, מכון או מעבדה ממוסדותיכם הרפואיים ו/או כל סניף מסניפכם, מחובת השמירה על סודיות רפואיות בכל הנוגע למצב בריאותי ו/או מחלותיי ו/או מומיי כאמור ומוותר על סודיות זאת כלפי "המבקשת", ולא תהיה לי אליכם כל טענה ו/או דרישה ו/או תביעה בהקשר לאמור. ויתור זה מחייב אותי, את עזבוני, את באי כוחי על פי דין וכל מי שיבוא במקומי. האמור בלשון זכר גם בלשון נקבה במשמע והאמור בלשון יחיד גם בלשון רבים במשמע

    • ביטוח משכנתא
      עו"ד יקי רנד | 04/08/2009 09:01

      לחב' הביטוח קיימת הזכות, בבואה לאשר קבלתו של מבוטח לפוליסת ביטוח חיים או נכות, לדרוש הצהרת בריאות מהמבוטח ע"פ ראות עיניה, ובלבד כי מדובר בענין רלוונטי אשר עשוי להשפיע על הסיכון הביטוחי. במידה ואתה סבור כי נושא הפוריות הנו ענין פולשני ומוגזם, אינך חייב להתקשר עם חב' הביטוח הספציפית ולחלופין לדרוש כי נושא זה לא יהווה תנאי לקבלתכם לפוליסה, ויוסר מהצהרת הבריאות. באשר לכתב ויתור סודיות רפואית, מדובר בנוסח סטנדרטי, ואין כאן ענין של איום, אלא דרישה לגיטימית של חב' הביטוח, על מנת שיהיו לה כלים לבחון חבותה הביטוחית במקרה הצורך.

      • תודה רבה לך!  לת
        יואל | 04/08/2009 12:04