לבטיו של עו"ד

  • מתלבט- סילוק תביעות
    אבי | 30/07/2009 14:32

    אני עו"ד מתחיל , התקבלתי לעבודה בחברת ביטוח בתור מסלק תביעות. אני מאוד מתלבט האם כדאי לי, האם אצליח להתפתח בתחום וללמוד. חשוב לי לציין כי תחום הנזhקין והביטוח הינו התחום שאני מעונין להתמחות בו. האם מדובר במשרה שתפתח לי דלתות?

    • לבטיו של עו"ד
      עו"ד יקי רנד | 02/08/2009 11:59

      ראשית, הנך מוזמן לשתף הגולשים בפורום עו"ד צעירים, בלבטיך. אני לכשעצמי, סבור כי אין תשובה חד משמעית ללבטיך, והדבר תלוי רבות בשאיפותיך המקצועיות העתידיות. מסלק תביעות, הוא תפקיד סמי-משפטי, והוא מצריך ידע משפטי, אם כי מוגבל בד"כ לענף הביטוחי הספציפי בו תעסוק. כך לדוגמה, מסלק תביעות רכב, יעסוק בתכנים שונים ממסלק תביעות ביטוח חיים וכך הלאה, אם כי המכנה המשותף לכל העוסקים בסילוק תביעות, הוא היחשפות לעולם הביטוחי, הכרת יחסי מבטחת-מבוטח, היכרות עם הפוליסה הרלוונטית, ותחולת חוק חוזה הביטוח, יחד עם כללי הפסיקה הרלוונטים, כמו גם שיפור כישורי ניהול מו"מ. באשר לפתיחת דלתות, הרי שמשרדים העוסקים בתחום הנזיקין-ביטוח, ימצאו יתרון רב בכך כי הנך בעל רקע ביטוחי, דבר אשר יקל עליך את ההתאקלמות הראשונית, ויוסיף לך מניות במשרדים העוסקים בתחום זה. החסרון האפשרי, הוא חוסר הניסיון עמו תצא לשוק, בניהול תיקי ליטיגציה, אם בהכנת כתבי בי-דין ואם בהעדר ניסיון בהופעות בבית המשפט. בהקשר הזה, מצבך ביציאה לשוק לאחר עיסוקך בחב' הביטוח, יהיה דומה, עם שינויים כאלה ואחרים, למתמחה שזה עתה סיים התמחותו במשרד העוסק בתחום הביטוח. למותר לציין, כי במידה ותתקדם בהיררכיה בחב' הביטוח, הרי שדבר זה ייתן לך יתרון ביציאה לשוק הפרטי, לא כל שכן, בעיני חברות ביטוח מתחרות אשר תחפוץ להשתלב בהן. בהצלחה !