סכום ביטוח

  • סכום ביטוח
    אור | 19/07/2009 10:47

    בשנה שעברה עשיתי פוליסת כל הסיכונים אשר כוללת ציוד צילום. לגבי הציוד צילום נרשמו סכומי ביטוח ספציפיים לפי מחיר רכישה. הערך של הפיצוי הוא בערך שיפוי. האם כאשר אצטרך לחדש את הפוליסה עדיף לבקש שסכומי הביטוח יהיו לפי הערך האמיתי ולא לפי ערך רכישה (מסכום הביטוח נגזרים דמי הביטוח). תודה.

    • סכום ביטוח
      עו"ד גיל קראוס | 21/07/2009 11:01

      אור בוקר טוב, אינני יודע באילו סכומים מדובר ומה ההפרש בדמי הביטוח שעליך לשלם. כמובן שעליך לחשוב על השיקולים האישיים שלך ולראות מה יותר כדאי. אם מדובר בציוד יקר, שווה לפעמים לשלם פרמיה מוגדלת על מנת שבעת צרה תוכל לקבל את מלוא הנזק.

      • סכום ביטוח
        אור | 21/07/2009 14:54

        תודה על התשובה, מדובר בסך הכל בכ-20 אלף ש"ח. השאלה היא אם אני אבטח בסכום של ערך השיפוי אז אם אני אקבל את זה או שאני אקבל פחות , כאמור הביטוח מפצה בערכי שיפוי

        • ערכי שיפוי
          עו"ד גיל קראוס | 21/07/2009 19:03

          אינני יכול להשיב לך תשובה מלאה מבלי לראות את הפוליסה ואת מלוא הוראותיה, אך בערכי שיפוי אתה תקבל בדרך כלל תגמולי ביטוח לפי שווי שוק בעת קרות מקרה הביטוח. לפיכך, בכל מקרה בעת קרות מקרה הביטוח אתה אמור לקבל תגמולים לפי השווי באותו יום כאמור ולא לפי ערכי הרכישה.