תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה

  • תאונת דרכים בעבודה
    יוסי | 24/06/2009 09:51

    שלום!! עברתי תאונת דרכים בזמן העבודה והבנתי שאת ההוצאות הרפואיות כמו המיון והאמבולנס משלם ביטוח לאומי. שאלתי היא האם מספיק שאגש לקופת חולים עם דוח האמבולנס וטופס ב ל 250 ואתן להם אותו ובכך העניין סגור -יש לציין כי לא הפסדתי ימי עבודה ולכן לא מעוניין לעבור את כל התהליך של הגשת תביעה לדמי פגיעה--או שבכל מקרה עליי להגיש תביעה לדמי פגיעה.? אודה על תשובתכם

    • תאונת דרכים שהיא תאונת עבודה
      ירון הרשקוביץ, עו"ד | 24/06/2009 15:51

      במקרה של תאונת דרכים (בין אם הוכרה כתאונת עבודה ובין אם לא), מי שמשלם הוא "ביטוח החובה". תדרש להמציא לביטוח לאומי/קופ"ח, אישור משטרה.גם אם לא הגשת תביעה לדפי פגיעה (אתה לא חייב) אזי מגיע לך סכום מסויים מחברת הביטוח בגין כאב וסבל וכיוצ"ב. מומלץ להתייעץ עם עו"ד שתחום עיסוקו נזקי גוף

    • תאונת עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 25/06/2009 15:41

      יוסי שלום, השבתי לשאלתך בפורום דיני נזיקין ועיין שם. אין זה נכון שחברת הביטוח היא זו שנושאת בהוצאות הרפואיות אלא המוסד לביטוח לאומי בתאונות שהוכרו כתאונות עבודה הוא זה שאמור לשלם את ההוצאות הרפואיות, לרבות האמבולנס.