ביטוח חובה

  • תאונת דרכים
    יגאל | 22/06/2009 11:42

    שלום עברתי לפני כמה ימים תאונת דרכים . אשתי ירדה לקניות בסופר ואני חיכיתי לה בחנייה מסודרת ודוממתי מנוע וחיכיתי עד שתסיים הקניות. לפתע רכב שנסע במהירות פגע בי בעוצמה. שאלתי היא את מי אני תובע-את חברת הביטוח שלי או של הרכב הפוגע בגין נזקי הגוף? תודה

    • ביטוח חובה
      עו"ד ירון הרשקוביץ | 22/06/2009 17:08

      הכלל בביטוח חובה הוא שכל מבטח אחראי לנזק הנגרם לרכב שבוטח על ידו. אין חשיבות לשאלה אם הרכב היה מונע או לא. לפיכך עליך לפנות לחברת הביטוח "שלך"

      • לא מודיק! אני ראיתי הרבה מחלוקות לגבי מי צריך לשלם
        זיו | 23/06/2009 19:12

        ואופן החלוקה בין חב' הביטוח המבטחות!!! אני הייתי לוקח את פרטי הביטוח שלך ושל הרכב השני ופונה אל שתייהן במכתב דרישה (מכתב שבו אתה מציין את נזקיך ומבקש פיצוי) לדעתי בגלל נסיבות המקרה 2 החב' ינסו לברוח מאחריות ולכן מה שעושים הוא מגישים תביעה נגד 2 חברות הביטוח ומבקשים שבית המשפט יכריע מי צריכה לשלם באופן עקרוני אכן כל אחד צריך לתבוע את המבטחת שלו

        • חבות בנזק
          ירון הרשקוביץ, עו"ד | 24/06/2009 15:54

          בשונה מנזק רכוש, בנזק גוף אין מחלוקת בדבר החברה שצריכה לשלם. כל ניזוק שישב ברכבו, תובע את המבטחת שלו בלבד.

          • נכון! אבל אם הרכב לא היה מונע ולא היה כאן זיקה תעב
            זיו | 25/06/2009 16:41

            תעבורתית וכו' חברת ביטוח יכולות להגיד לא אני צריכה לשלם ולראות את היושב ברכב כהולך רגל ואז חב' ביטוח של הרכב שלו תגיד שהיא לא צריכה לשלם אם אני הייתי העו"ד של חב' הביטוח שלו זה מה שהייתי עושה לכן שלא יגיד אף פעם שהוא דימם את הרכב אלא המתין לצורך המשך נסיעה