תאונת דרכים ותאונת עבודה

  • ביטוח רכב
    נטלי | 09/06/2009 10:48

    שלום רב, הייתי מעורבת בתאונת שרשרת בדרך חזרה מעבודתי לביתי. רכבי היה האחרון שנפגע. הנהג שלא עצר ברמזור אדום הודה כי נרדם . המשטרה היתה מעורבת ויש לי מסמך. נאמר לי בקופ"ח להגיש טופס 250 לאורטופד ולקבל תעודה ראשונית של נפגעת תאונת דרכים איתה אפנה לביטוח הלאומי. סוכנת הביטוח שלי (החברה בה רכבי מבוטח) אמרה לי לבחור אם הם יגישו תביעה על נזק גופני ובה אקבל פיצוי כספי שאם לא אהיה מרוצה אערער בעזרת עו"ד או לפנות לביטוח לאומי. אני צריכה לבחור אם אני "מערבת" ביטוח לאומי או את סוכנת הביטוח כי אי אפשר תביעה כפולה של שני הגורמים. לא הייתי לשמחתי מעורבת בעבר בתאונות דרכים ואין לי מושג למי לפנות להמשך הטיפול : לביטוח לאומי או לסוכנת הביטוח שלי, ומה ההבדל בין נפגעת עבודה לנפגעת תאונת דרכים. תודה על ההסבר.

    • תאונת דרכים ותאונת עבודה
      עו"ד גיל קראוס | 09/06/2009 16:30

      נטלי שלום, תאונת דרכים שארעה בדרך חזרה מהעבודה לבית מוכרת גם כתאונת עבודה. המשמעות היא שהמוסד לביטוח לאומי מכיר בך כנפגעת עבודה ועשוי לשלם לך סכומים כלשהם. במקביל, מוגשת גם תביעה נגד חברת הביטוח בביטוח החובה של הרכב שלך, כאשר בסוף ההליך מקוזזים הסכומים שקיבלת מהמוסד לביטוח לאומי מן הפיצויים אשר נפסקו לך במסגרת התביעה מול חברת הביטוח. אני מציע שתתייעצי עם עורך דין בתחום הנזיקין בהקדם האפשרי על מנת להתחיל ולקדם את ההליכים.