ביטוח משכנתא

  • ביטוח משכנתא
    מרינה | 12/05/2009 16:10

    שלום רב. חב' ביטוח בינה מחייבים אותנו על ביטוח מבנה כאשר המבנה נמצא עדיין בבניה והצגנו על כך אישור מהקבלן. למרות הפניות הרבות לא קיבלנו עדיין שום זיכוי. שלחנו בפקס בקשה לביטול הפוליסה ובמקביל ביקשנו מחב' האשראי לבטל גם את החיובים. האם ניתן להגיש תביעה משפטית ולדרוש חזרה את הכסף עבור ביטוח המבנה? תודה מראש

    • ביטוח משכנתא
      עו"ד גיל קראוס | 12/05/2009 18:00

      מרינה ערב טוב, כמובן שאם חברת הביטוח גבתה מכם כספים שלא כדין, יש לכם זכות תביעה נגדה. יחד עם זאת, במרבית המקרים דורש הבנק ביטוח משכנתא בתוקף גם אם בניית הנכס טרם הושלמה וזאת לצורך כיסוי נזקים שעשויים להיגרם למבנה. לשם הדוגמא, גם אם רק קיים שלד של הבניין, עדיין יכולים להיגרם נזקים למבנה במקרה של רעידת אדמה או כל מקרה אחר.