עבר תאונתי של רכב

  • חוסר תם לב של חב' הביטוח
    דוד.א | 26/04/2009 00:21

    א. אני לא ידעתי שהיתה תאונה לרכב לפני שקניתי. אחרי טוטלוס הביטוח גילה לי. נעזוב רגע את המוכר. האם זה לא חוסר תום לב מצד הביטוח? בקלות מדהימה הם גילו את זה אחרי הטוטלוס אבל כשעשיתי ביטוח לא אמרו כלום על הרכב. ב.בהמשך לעיל, מדוע עלי לשלם מחיר מלא לביטוח כאשר הרכב שווה פחות מאחר ועבר תאונה לפני?? זה לא מספיק סיבה טובה שבגללה הביטוח היה חייב לעדכן אותי? ג. האם כעת הבאת שמאי מנגד על התאונה שהייתה בעבר יכולה לעזור לי? תודה!!!!!!!!!!!!!!!!

    • עבר תאונתי של רכב
      עו"ד יקי רנד | 26/04/2009 10:42

      אין זה מתפקידה של חב' הביטוח לבדוק עברו התאונתי של רכב אשר מועמד להיות מבוטח אצלה, והיא מסתפקת בהצהרתו של המבוטח בדבר מצב הרכב. יתכן ולו היתה המבטחת יודעת מצבו של רכבך לאשורו בעת כריתת חוזה הביטוח, אזי, היתה מפחיתה הפרמיה באופן יחסי, אולם הנטל להראות כי שווי הרכב נמוך מהמקובל הוא עליך ולא על חב' הביטוח. באשר לנושא השמאי, כמובן שחוו"ד מטעמו עשויה לסייע לך, וזאת במידה ותתבע את המוכר אשר הסתיר ממך עברו התאונתי של הרכב, ככל שהסתיר זאת.

      • שמאי נוסף מול הביטוח
        דוד.א | 27/04/2009 08:37

        באשר לנושא השמאי שאביא מנגד האם זה יעזור מול חברת הביטוח?? האם השמאי יכול להעריך נזקי עבר של הרכב (לטובתי כמובן, ובסוף אגיע לפשרה עם חברת הביטוח). הם רוצים להוריד 20% מערך הרכב! תודה רבה!

        • הערכת שמאי בנוגע לנזקי עבר
          עו"ד גיל קראוס | 28/04/2009 11:41

          דוד בוקר טוב, חוות הדעת של השמאי עשויה להועיל לך גם מול חברת הביטוח, כל עוד הוא יקבע כמובן שנזקי העבר לרכב נמוכים יותר מקביעת חברת הביטוח.