תשובה

  • הפסד הנחת "אין תביעות קודמות" על תאונה שלא באשמתי
    יוני | 13/04/2009 23:10

    לפני מס' חודשים הייתי מעורב בתאונה שבה פגעתי באשה שקפצב לכביש. בוחן התנועה שהגיע למקום קבע שהאשה אשמה בתאונה. האשה תובעת את הביטוח שלי על נזקיה הגופניים. הבנתי מחברת הביטוח שלפי החוק זה כלל לא רלבנטי מי אשם בתאונה ובכל מקרה ביטח החובה שלי צריך לשלם על נזקיה. האם תביעה כזאת תשפיע על הנחת "אין תביעות קודמות" שלי? האם זה הגיוני שאפסיד הנחה זו גם כאשר אינני האשם בתאונה? מה הם אפשרויותי המשפטיות? תודה

    • תשובה
      קובי | 14/04/2009 10:28

      שלום, במידה וחברת הביטוח שלך לא תקבל את טענתך, אזי תהיה חברה אחרת שכן תקבל זאת, אתה לא אמור להינזק. אל תוותר להם.

    • פרמית ביטוח חובה
      | עו"ד יקי רנד | 16/04/2009 18:54

      פרמית ביטוח החובה נקבעת ע"פ מס' פרמטרים, ביניהם עבר תאונתי של המבוטח. לא כל חברות הביטוח נותנות משקל זהה אם בכלל לפרמטר זה, ובמידה וחב' הביטוח תייקר לך הפרמיה, נסה לבדוק מעבר למבטחת שונה אשר תציע לך פרמיה אטרקטיבית. המתן לתום השנה הביטוחית ואז תוכל לקבל החלטה.