תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה

  • תביעת ביטוח
    בדוי | 10/11/2008 21:11

    שלום, רציתי להתייעץ לגבי נושא מסויים. נפגעתי בתאונת דרכים בדרך לעבודה בשנת 97. בתאונה נפגעתי במקומות שונים בגוף. בעקבות כך ביטוח לאומי הכיר לי בפגיעה אחת בלבד שקיבלתי עליה 10% נכות, לא הייתי שלמה עם ההחלטה שלהם, כי עקב כל הפגיעות הפסקתי לעבוד. הבאתי חוות דעת מרופאים מומחים שונים על כל הפגיעות שאכן הם נגרמו לי כתוצאה מהתאונה, אך ביטוח לאומי סירב להכיר בהם. לטענתם הפגיעות הנוספות לא נגרמו כתוצאה מהתאונה. העורך דין שלי אמר לי שהוא מטפל בתיק, אבל לאחר כשנה מתחילת הטיפול העורך דין אמר לי שהוא יטפל רק בחברת הביטוח (10% נכות) ואת הנושא של ביטוח לאומי הוא לא יטפל. השאלה: האם העורך דין שלי יכול לתבוע את חברת הביטוח שלי (מגדל) על שאר הפגיעות שיש לי עליהם חוות דעת (מה שציינתי מקודם) שביטוח לאומי לא הכיר בהם? (דגש: התביעות הנוספות הם מעבר ל10% שנקבעו ע"י ביטוח לאומי).

    • תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה
      עו"ד גיא כהן | 17/11/2008 08:23

      שלום רב ישנה דרך לנסות ולשנות את הכלל הקובע כי מה בנקבע בביטוח לאומי (אותם 10%) יחייבו אותך. להליך קוראים בשם "הבאת ראיות לסתור". עלייך להיוועץ בעו"ד האם כדאי במקרה שלך לעשות זאת. בהצלחה.