תניה בחוזה ביטוח

  • מידע שמגיע מהחברת ביטוח כצד בחוזה
    יובל | 13/05/2008 20:44

    האם מבטח יכול להכניס סעיף בחוזה שמבוסס על מידע שמגיע מחברת הביטוח? אתן דוגמא שתמחיש מה אני מתכון: נניח ואני מבטח שדה של גידולים חקלאיים בכול מקרה מלבד חוסר השקייה, השאלה היא האם מותר לי בתור המבטח לשים חיישן רטיבות כזה או אחר ולהשתמש בנתוניו כהוכחה לחוסר השקייה. האם מידע שמגיע מלכאורה "הצד המפסיד" יכול לשמש צד בחוזה? יש לציין שבעל השדה יודע על קיום החיישן ואף הסכים לעניין בעת חתימת החוזה... תודה מראש ...יובל

    • תניה בחוזה ביטוח
      עו"ד גיא כהן | 21/05/2008 09:48

      שלום יובל. אינני רואה כל בעיה עם תניה כזו לה הסכים המבוטח. השאלה האם הוסבר לה מה המשמעות ומי מחליט כיצד קוראים את המיכשור. האם אין שאלה בדבר תקינות המיכשור? בהצלחה.

      • תודה רבה
        יובל | 21/05/2008 10:23

        תודה רבה ...