קרע דרגה 3

  • קרע דרגה 3
    חלי | 08/08/2011 12:37

    ילדתי בלידת ואקום באסף הרופא בשנת 2006 ,כתוצאה מהואקום נגרם קרע בדרגה 3 שהגיע עד פי הטבעת ,יש לציין שעברתי חתך חיץ בלידה , מיד לאחר הלידה עברתי ניתוח ע"י כירורג כדי לתקן את המצב אבל שבועיים מאוחר יותר התברר שהניתוח לא הצליח כי התפרים נפתחו ונהיה לי זיהום .כיום אני סובלת מאי שליטה חלקית וחוסר התרוקנות מלאה, במשך שנתיים פחות או יותר עברתי סדרה של בדיקות בקפלן (מנומטריה -TRUS,ובדיקה אצל פרוקטולוג שייעץ לי לעשות ניתוח ספינקטרופלסטיה,ואמר שהטונוס נמוך ,והומלץ גם לעשות פיזותרפיה תרגילי קגל.ע"פי בדיקה רקטלית נמצא נקב בין מבוא הנרתיק לפי הטבעת תוצאות הTRUS: שרירי הסוגרים תקינים לכל אורכם למעט דופן קדמית-העדר שריר חיצוני בין השעות 1-11, כל זאת בקצרה סיפור מצבי, רציתי לדעת ה אם נעשתה פה איזושהיא רשלנות בלידה ,הוצאתי את התיק רפואי שלי מהביה"ח ולא ברור לי, או שלא כתוב שם מתי נעשה החתך לפני הקרע או אחריו. והאם לפני שעושים את החתך אמורים לחתום על איזה מסמך כלשהו? ברור לי בודאות שעשו לי חתך רק אני לא יודעת באיזה שלב, ואיך זה אמור להופיע בתיק לידה?המיילדת חותמת שנעשה אפיזוטמיה? אודה אם תוכלו לייעץ לי.

    • קרע דרגה 3
      עו"ד ניצן מרום | 09/08/2011 09:46

      חלי שלום, קשה לענות על שאלתך ללא עיון מדוקדק בתיק הרפואי. יש צורך לבחון נתונים נוספים כגון משקל היילוד, משך הלידה, הליך הלידה בואקום (האם היתה לידה קשה או לא מספר משיכות ועוד). ככלל, לא בכל מקרה שבו נגרם קרע כפי שתיארת הדבר נובע מרשלנות במהלך הלידה אבל בהחלט ישנם מקרים שכן. לכן מומלץ לפנות לעו"ד העוסק ברשלנות רפואית לבחינת המקרה באופן פרטני ולאחר מכן עורך הדין יפנה להתייעצות עם גניקולוג לבחינת טענותייך. בברכה, ניצן מרום, עו"ד