אי אבחון מומים בעובר

  • אי גילוי מום מולד במהלך סקירת מערכות
    הורה | 26/07/2011 22:35

    שלום רב, לפני 4 שנים במהלך הריונה של אשתי, בחרנו לערוך את סקירת המערכות לעובר אצל רופא פרטי (מה"שמות" המובילים בתחום) מתוך הנחה כי, למען השקט הנפשי, אנו לא מתפשרים. בני היקר נולד בשעה טובה. במחלקת יולדות גילו כי בני סובל מתסמונת נדירה, הכוללת מס' מומים: איחוי חוליות בעמוד השדרה הצווארי, עמדה גבוהה של כתף ימין (המשמעות היא אי סימטריה הנראית לעין), חוסר של 12 צלעות מימין וכליה בודדת. יש לציין, כי הרופא איתר את החוסר בכליה, אך לא אף מום נוסף. השאלות שלי: האם קיימת עילת תביעה? האם ניתן לתבוע שלא בעילת "הולדה בעוולה" (קשה מאוד מוסרית) אלא בעילת "חיים בעוולה"?? האם יש התיישנות לסוג זה של תביעה? תודה רבה מראש

    • אי אבחון מומים בעובר
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 27/07/2011 14:53

      ראשית, התיישנות בסוג כזה של תביעות הוא עד הגיע הבן לגיל 25 שנים (מרוץ ההתיישנות של 7 שנים מתחיל להמנות מעת הגיעו לגיל 18). שנית בקשר לעילת תביעה - בהנחה שתצליח להוכיח שניתן היה לאבחן את המומים בבדיקת העל הקול שנעשתה באופן פרטי (מה שאינני יודעת לומר כרגע אם ניתן היה) - תשאל השאלה האם טוב מותו מחייו - שאלה סבוכה בהחלט. בקשר לעילה של חיים בעוולה - כלומר פיצוי על עצם החיים עם המום - קיומה של עילה כזו עדיין לא ברור ותלוי בהכרעה של בית המשפט העליון שצפוי שתינתן בשנה-שנה וחצי הקרובות, במספר פסקי דין אשר מעלים שאלה כזו.