רשלנות רפואית בניתוח שד

  • זיהום לאחר ניתוח
    ימית | 26/10/2010 14:45

    שלום רב, אימי בת 61 עברה ניתוח למפקטומי בשד לפני מס' שבועות לא ניתנה המלצה לאנטיביוטיקה למרות אודם במקום וכאבים רק חודש וחצי אחרי הסתבר כי מדובר בזיהום-מקבלת צפורל עד כמה הסבירות היא כי הדבר נגרם מרשלנות של רופא /בי"ח שלא נתן אנטיביוטיקה כמקובל בד"כ לאחר בניתוח?! אני חוששת מהתחדשות תאים סרטניים עקב הזיהום-אשמח לקבל את חוות דעתכם

    • רשלנות רפואית בניתוח שד
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 26/10/2010 16:00

      השאלות שאת מעלה מתאימות לבירור עם כירורג שד: האחת - אם יש הנחייה לרשום טיפול אנטיביוטי לאחר כריתה; השנייה - האם ישנה הנחיה לרשום טיפול אנטיביוטי מיד לאחר הופעת אודם (לא ברור לי משאלתך אם אמנם נרשם טיפול כשה מיד לאחר הופעת האודם) והשלישית - האם עיכוב במתן אנטיביוטיקה וזיהום שנגרם בעקבותיו עלול לגרום להופעת תאים סרטניים. אם המומחה ישיב על שאלות אלה בחיוב - יש לאמך עילת תביעה אם אמנם יופיעו תאים סרטניים עקב הטיפול הלקוי.