הולדה בעוולה

  • אבחון איקס שביר בגיל 30 ורשלנות רפואית
    אליאס | 21/08/2010 03:17

    לפני כחודשיים אובחנתי כלוקה בהפרעות קשב וריכוז אך במעקב התרופתי גילו הרופאים שבעיה זו היא משנית לבעיה גדולה יותר וכשהתחלתי לחפש ברשת קראתי על סינדרום האיקס שביר ומבירור שעשיתי עם הורי הם אמרו לי שכשנולדתי היה מבנה פנים ארוך מהרגיל וכשאמי שאלה את הרופאים הם הרגיעו אותה ואמרו שזה יעבור תוך תקופה קצרה ושהפנים שלי יקבלו ממדים רגילים אך בגיל 30 יש לי עדיין את אותם ממדים ארוכים של פנים מה שהוביל אותי לפנות לרופאת המשפחה ותוך זמן קצר היא קבעה שאכן יש לי את סינדרום האיקס השביר.הסבל אותו סבלתי כתוצאה מאי ידיעת הדבר הוא גדול  ובל יתואר כולל פעמים רבים    אשר בהם אמרתי להוריי למה לעזאזל הבאתם אותי לעולםאני לא עובד כמעט לא עבדתי ביי למעט מקרים ספוריםבגרות אין ליסובל מדיסקלקוליהמנודה חברתית ומדוכאשאלתי היא האם על סמך הנל אוכל להגיש בקשה לפיצוי בגין רשלנות רפואית ?

    • הולדה בעוולה
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 26/08/2010 13:15

      אתה טוען שהיית מעדיף לא להיוולד. לשם כך צריך היה לגלות את התסמונת בהיותך עובר ולבצע הפלה. לא ברור מהנתונים המתוארים על ידך אם היתה סיבה לבצע בדיקות גנטיות כאלה באותן שנים. מעבר לכך, מצבה הרפואי אינו עונה לקריטיריונים של "טוב מותי מחיי" שהם קריטריונים נוקשים יותר מאלה המתוארים על ידך. על כל אלה מרחפת בכובד משקל קריטי התיישנות של טענותיך, שכן תביעה מסוג זה - בהנחה שקיימת לך עילה - דבר שאין לי נתונים להשיב עליו במסגרת פורום זה - היית צריך להגיש עד גיל 25.