איחור באבחון ורשלנות

  • שבר בחוליה בעמוד השדרה מנפילה ממטה בבית חולים
    יהודית | 18/08/2010 11:56

    אמי בת 85 נסעה לנופש במלון (היתה אשה עצמאית הולכת ללא מקל מבשלת וקונה לבדה את הקניות) ושם קבלה התקף לב. הפנו אותה לבית חולים. בבית החולים בתוך 4 ימים עברה :1. צינתור והתקנת שני סנטים. אך מאחר והיא חולת תרומבוציתופניה (מיעוט תרומבוציטים) בקשנו לשהות בלילה לידה ובנוסף בקשנו שיבדקו אם היא מדממת אך הם לא התייחסו לנאמר על ידנו. 2. בבוקר ראינו שמובילים את אמי לצילום שאלתי מה קרה התברר שהיא דממה וכל הדם זרם לרגל (ההמוגלובין ירד מ- 13 ל- 7.6). הרגל התנפחה וכולה שחורה וכבדה כמו יציקת בטון. האחיות פתחו את המתקן שעוצר נפילה מהמיטה ואמי בעקבות אבוד הדם המסיבי אבדה את ההכרה ונפלה מהמיטה. הם צלמו לה רק את הראש (אז לא ידענו בדיוק מה קרה ומה מצלמים). בעקבות הדמום היתה צריכה ערוי 2 מנות דם. 3. אמי הרגישה לא טוב מהעירוי והיתה חיוורת וחלשה מאד אך הרופא למחרת החליט שצריך להוריד אותה לכסא ומיד אבדה את ההכרה והפעם הדופק היה 0 העבירו אותה לטפול נמרץ ושם עשו לה החיאה וחברו אותה למכשיר הנשמה וקוצב לב חיצוניים. 4. למחרת עברה ניתוח להשתלת קוצב לב קבוע. מאז עברו 10 חודשים ואמי נעשתה ממש נכה. סובלת מכאבי גב ולא מסוגלת ללכת. נעשתה סעודית ותלותית בכל דבר אלמנטרי. בצילום CT של עמוד השדרה ראו שיש לה שבר בחוליה L2 וכן כל החוליות דחוסות. שאלתי: האם יש כאן עילה לתביעה לרשלנות של בית החולים?

    • איחור באבחון ורשלנות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 26/08/2010 13:08

      מסיפור המקרה, כפי שמתואר על ידך, עולה שאת מייחסת לצוות המטפל רשלנות בשני אספקטים: האחד - איחור של לילה באבחון הדימום והשני - ההתנהלות הלקויה שגרמה לכך שאמך נפלה מהמיטה.מדובר אמנם בעניינים הדורשים בירור יסודי. במסגרת הבירור הרפואי יש לבחון האם ההתדרדרות במצבה של אמך היא תוצאה של רשלנויות אלה או שמא נגרמה בשל מצבה הרפואי שהחל להתדרדר ללא קשר לרשלנויות הנטענות על ידך.