שלום לך מאיה

  • ניתוח לייזר לעיניים שגרם לי לנסיגה בראיה
    מאיה | 27/07/2010 14:11

    שלום רב, לפני 7 שנים עברתי ניתוח לייזר בשתי העיניים במכשיר הלייסיק זאת לאחר בדיקות התאמה הנהוגות. היה לי צילנדר של 4.5 בשתי העיניים ומספר 1.5 לאחר הניתוח ראיתי 6/6 לפני בערך שנתיים וחצי הרגשתי שהראיה בעין ימין מתחילה להידרדר ניגשתי למכון שבו נעשה הניתוח על מנת לברר ניתוח חוזר,הרופא ביצע בדיקות וצילום קרנית אך ביקש שאחזור אליו עוד מס' חודשים לוודא שלא תהיה נסיגה נוספת,ניגשתי שוב ושוב ביקש שאמתין כי ראה שיש נסיגה נוספת,בינתיים אני מרגישה שאני כמעט לא רואה כלום בעין ימין,ניגשתי שוב לביקורת לפני שבוע ואז הרופא טען שלפי הצילום של הקרנית נוצר קימור יתר בקרנית ומסוכן לתקן ושזה מצב נדיר שקורה לאחר ניתוח לייזר,והציע שאחזור למשקפיים,בינתיים אני מרגישה התדרדרות נוספת ואני מאוד חוששת להתעוור,בבקשה תעזרו לי ותייעצו לי מה לעשות האם לפנות לרופא פרטי כדי לבדוק מה קורה איתיולקבל חוות דעת נוספת?? האם אוכל לתבוע את המכון על כך?

    • שלום לך מאיה
      א | 27/07/2010 22:28

      עברתי מקרה דומה לשלך. לפי התיאור שלך נוצרה לך "אקטזיה" (קרטוקונוס/עיוות) בעין, ולא ניתן באמת לנתח שוב בלייזר. גם משקפיים לא יעזרו לך. רק עדשות מגע קשות, שאותן סביר להניח תתקשי להרכיב בגלל העיוות שנוצר לך בקרנית. המוצא האולטימטיבי למקרה שלך הוא השתלת קרנית. כל טיפול אחר שיציעו לך (אינטקס או קרוסלינקינג) לא יחזיר לך ראיה מקסימלית. במקרה הטוב ישפר חלקית את הראיה. ***צונזר ע"י המערכת***

    • נזק לאחר ניתוח לסיק
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 29/07/2010 11:31

      הייתי מציעה לך לפנות ולהתייעץ בהקדם עם רופא מומחה ברפואת עיניים. מישהו בדרגת מנהל מחלקה או רופא בכיר אחר. קבעי תור להתייעצות באופן פרטי. ממליצה על פרופ' לזר, פרופ' מוסייב, פרופ' לבנשטיין - אם את מאזור המרכז. לגבי תביעה - יהיה מקום להיוועץ בעו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית לאחר שתשתלימי את הבירור הרפואי.