רשלנות רפואית ואובדן הסיכוי להרות

  • רשלנות רפואית
    אתי | 20/07/2010 10:05

    שלום רב, לפני כשנה וחצי לערך ניגשתיי לרופא המומחה בפריון בקופת חולים והבעתי את רצוני להכנס להריון עם עזרה זאת מאחר ובאופן טבעי הדבר לא עלה בידנו. אני בת 41 כיום. הרופא שלח אותי לבצע בדיקות מסויימות כגון דם, בדיקת איכות זרע של בעלי, איידס, פרופיל הורמונלי ועוד. לאחר שקיבלתי טיפול בצורה הורמונים שתפקידים לזרז פעילות שחלתית לייצור כמה שיותר זקיקים בבדיקות האולטראסאונד היה נראה באופן בולט שאיני מייצרת זקיקים רבים. הרופא הביע פליאה ועל זקיקים בודדים נתן לי לעשות הזרעה. לאחר שההזרעה לא הצליחה רשם כי הוא ממליץ על טיפולי IVH \- הפריית מבחנה. נתן לי זריקות הורמונליות לקחת ומעקב זקיקים לאחר מכן וזהו. כשפניתי לאחות לאחר ההזרקות הסתבר לי לפתע כי לא איני עוברת להפרייה אלא שוב פעם להזרעה. במעקב הזקיקים שבוצע שוב פעם היה נראה כי ייצור הזקיקים שלי הוא מועט. הרופא שטיפל בי אמר לי זה נראה לה מוזר. אך שוב פעם עשו לי הזרעה ולא נשלחתי להפריית מבחנה. בחודש לאחר מכן הרופא טס לחו"ל. היה לי איחור במחזור. לאחר מכן הגעתי אליו הוא הפנה אותי לאחר הפצרות למרפאת הפרייה חוץ גופית בבית החולים. בבית החולים נאמר לי לאחר שראו את כל המסמכים כי כל הזמן שחלף לאור הפרופיל שלי היה בזבוז של זמן. כעת מצבי הוא כזה שכבר איני מייצרת זקיקים. וספק אם אוכל לבצע בכלל טיפולי הפרייה. ממה שהספקתי ללמוד הבנתי שהרופא היה אמור עקב גילי לשלוח אותי מיד לבצע הפרייה חוץ גופית, כמו כן הוא בעצמו ראה שלמרות ההורמנים איני מייצרת הרבה זקיקים מה שהיה אמור לחזק ולזרז אותו בהעברתי להפריייה ולמעשה לתת לי סיכוי להשתמש במה שהרופאה מציעה היום כדי להכנס להריון. כעת אני במצב שאין לי אפשרות פיזית לבצע הפרייה וחלון ההזדמנויות שלי נסגר. האם יש בהתנהלות הרופא רשלנות. אזכיר שלאחר הזרעה ראשונה הוא רשם כי אני מיועדת לטיפולי הפרייה, זאת בלי לומר לי שאני צריכה לפתוח תיק בבית החולים ושאני צריכה למלא טופס אישור וועדה - כלום. ובכל זאת למרות שבטופס הוא כתב הפרייה (נמצא בידי) שוב פעם נתן הוראה דרך האחיות לעשות רק הזרעה. אני ממש מרגישה שפיספסתי - בגדול - סיכוי - ולו הקטן ביותר להכנס להריון.

    • רשלנות רפואית ואובדן הסיכוי להרות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 20/07/2010 14:41

      המקרה שאת מתארת מצביעה אמנם על ליקויים בשיקול הדעת שהופעל על ידי הרופא לנוכח מצבך הרפואי וגילך. ייתכן שמצידו תועלה הטענה כי הוא הפנה אותך לטיפולי IVF ועובדה שרשם זאת אלא שבשל כשל שאינו באחריותו הופנית שוב לטיפולי הזרעה. כך או כך, מדברייך עולה כי יש רצף של כשלים שאולי גרם לאובדן הסיכוי להרות מביציות שלך. אני מציעה לך לפנות ולהיוועץ עם עו"ד מומחה בתביעות רשלנות רפואית. בהצלחה, אסי לביא צוקרמן, עורכת-דין מומחית בתביעות רשלנות רפואית ונזקי גוף

      • אחריות רופא
        אתי | 21/07/2010 09:33

        לא הבנתי כל כך את עניין הטענה שיכולה להיות לרופא שבגלל כשל שאינו באחריות נשלחתי שוב פעם להזרעה. שכן הוא זה שקובע לשלוח להזרעה. אפרט קצת יותר. לאחר קבלת המינונים של הורמנים שנקבעים על ידי הרופא. מגיעים לאחר מספר ימים לאולטראסאונד זקיקים וכן לבדיקת דם. את התוצאות משאירים בידי האחות. הולכים הביתה ומחכים לטלפון. האחות במהלך היום יוצרת קשר עם הרופא המטפל. והוא מחליט האם להגדיל מינון. האם גודל הזקיקים מספיק לשם המשך הטיפול. במקרה שלי ולאחר שהוא כתב IVF אז לטיפול בבית החולים. אציין כי לאחר שהוא כתב כי אני צריכה להיות מופנה לטיפולי הפרייה הוא לא הסביר לי כלל וכלל כי עלי לפתוח תיק בבית החולים. וכי עלי למלא טופס במשרד לשם הגשת בקשה לאישור וועדה רפואית - כלום ממש כלום. לי זו פעם ראשונה. הוא הרופא המטפל ועליו מוטלת האחריות לעשות הכל וכל מה שהרפואה מציעה בכדי שאכנס להריון. והוא הרופא לאור הנתונים ולאור הסימנים פשוט בזבז לי את זמן יקר שמסתבר לי בדיעבד שהיה מאד קריטי. שכן אם הייתי נגשת בזמן להפרייה היו יכולים להוציא לי מספר ביציות שיכלו לשמש אותי להפריות.