אגרה בתביעת רשלנות רפואית

  • תביעת רשלנות
    חן | 03/06/2010 23:38

    שלום לך בתביעת רשלנות רפואית בבית משפט השלום/מחוזי - האם אפשר להגיש בקשה לפטור מאגרה לפני שמגישים את התביעה או שקודם מגישים תביעה ואז בית המשפט מחליט אם לפטור מאגרה? ואם הגשתי תביעה ושילמתי אגרת בית משפט מחוזי וכעבור חודש החלטתי לבטל את התביעה - טרם היו כל הליכים משפטיים.. האם אפשר לבטל את התביעה מבלי להפסיד מעבר לאגרה ששילמתי או שאצטרך להשלים את כל סכום האגרה? תודה

    • אגרה בתביעת רשלנות רפואית
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 06/06/2010 10:26

      ניתן להגיש בקשה לפטור מתשלום אגרה עם הגשת התביעה. במקרה כזה לא תצטרך לשלם אגרה בעת הגשת התביעה, בית המשפט יבקש את עמדת המדינה לבקשה. זה המקום לציין כי על מנת לקבל פטור יש צורך להוכיח קושי כלכלי של ממש - מצב חשבון בנק, העדר הכנסות, העדר רכב, וכיוצ"ב. אם בית המשפט לא ייעתר לבקשה - יהיה עליך לשלם את האגרה תוך פרק זמן שייקבע. אם כבר הגשת תביעה וברצונך למחוק אותה בשלב מקדמי מאוד - תוכל לבקש לפטור אותך מן המחצית השנייה של האגרה ובית המשפט מוסמך להעתר לבקה. שים לב כי במקרה כזה אתה עלול להיות חשוף לדרישת הוצאות מן הצד שכנגד - אם אמנם כבר הגיש הגנה..