רשלנות באבחון רפואי

  • רשלנות רפואית באבחון מחלה נוירוגנטית
    חיה | 16/05/2010 23:39

    ביתי בת 11. מגיל שנתיים וחצי בהתפתחות הילד. נקבעה לה בעיה שלDCD. קיבלה רק ריפוי בעיסוק. לפני שנתיים נתגלתה בעיה אצל ביתי בת ה-4. עשינו לשתיהן MRI והתוצאה הדהימה את כולם: נתגלתה אטקסיה צרבלרית אצל שתיהן! המחלה היא ודאי גנטית!! אין לתאר את הסבל והנזק שנגרם לילדה ולכל המשפחה. האם יש סיכוי לתביעה כזו כנגד המכון להתפתחות הילד שבקופ"ח?

    • רשלנות באבחון רפואי
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 17/05/2010 10:58

      סיכויי התביעה תלויים במידת הנזק והרשלנות ככל שהיתה, דהיינו: ככל שהייתה רשלנות באבחון וע"פ הספרות המדעית דאז הייתה יכולה להימנע וכתוצאה מכך נגרם נזק - אז סיכויי התביעה משמעותיים ובהתאם לנזק. במידה ולא נגרם נזק ו/או שהאבחון היה סביר בנסיבות הזמן מבחינת הספרות המדעית שהיתה ידועה אז ו/או מבחינת הטכנולוגיות לאבחון המקרה - סביר להניח שלא תקבע רשלנות וממילא לא ינתן כל פיצוי.

    • תביעה בגין נזק מולד
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 17/05/2010 12:50

      האם כוונתך לתביעה נגד המכון להתפתחות הילד שלא אבחן את המום של בתך הגדולה ועל כן הוחמץ המום הגנטי של הקטנה? כך או כך, המקרה מצדיק בירור יסודי ומעמיק, ומציעה לכם לפנות כבר עתה להתייעצות משפטית בנושא.