רשלנות רפואית וסיבתיות עמומה.

  • נכנס לביה"ח בגלל סכרת ונפטר שם מחיידק
    אורן | 10/05/2010 21:13

    האם פטירת אדם בן 70 מחיידק בו נדבק בביה"ח, על אף שנכנס לשם בגלל סכרת, מקימה עילה לרשלנות רפואית? באותו יום נפטר במחלקה גם אדם בן 95 מאותו חיידק ומנהל המחלקה לפני כן המליץ לנו שלא כדאי להתאשפז שם (אבל לצערי לא ממש הבנו עד כמה ידע מה אומר)

    • רשלנות רפואית וסיבתיות עמומה.
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 10/05/2010 22:34

      לכאורה מדבריך עולה כי יתכן וישנה רשלנות. יחד עם זאת, קשה לדעת שכן בבסיס רשלנות צריך להיות קשר סיבתי בין הנזק (המוות לצערי) לבין הרשלנות מצד הרופא ו/או המוסד הרפואי ככל שהיה. שימת ליבך לכך שיש גישות שונות באשר לקשר הסיבתי הנדרש ברשלנות רפואית, קרי: האם הוא צריך להיות ודאי או גם סיבתיות עמומה תספיק לשיעור פיצוי כלשהו (פס"ד מלול). כדאי לכם להתייעץ באופן פרטני עם עו"ד בנושא.

      • הבהרה
        אורן | 11/05/2010 06:26

        אין כל ספק גם לרופאים כי החיידק הביא אותו לשוק, שלבסוף גרם למותו. אין כל מחלוקת שנכנס לחדר מיון לאחר בדיקות דם מקיפות בהן לא התגלה החיידק הקטלני.

        • השאלה היא...
          אורן | 11/05/2010 06:31

          השאלה אם ניתן להאשים ברשלנות רפואית את ביה"ח על כך שהוא מזוהם וגרם לחולה להידבק. איך קובעים מהי מידת זיהום סבירה? הרי ידוע שביה"ח אינו מקום נקי מחיידקים - נהפוך הוא. אגב, שבוע לפני כן היה 3 שבועות בביה"ח אחר ולא נדבק בכלום - שם שמו לדגל את נושא הניקיון - הקימו מוזיאון בכניסת ביה"ח בזכות המודעות לנושא הניקיון.

    • חיידק שגרם למוות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 13/05/2010 11:24

      המקרה איננו חד משמעי אך בהחלט דורש בדיקה מעמיקה לבחינת סיכויי תביעה.