התיאור העובדתי מבולבל ואינו ברור

  • דימום מוח
    חיים | 10/05/2010 13:11

    בערב הרגשתי עייפות והלכתי לישו ב 6 בבוקר חשתי בילבול ולא יכולתי להניע את גופי הסבתי תשומת לב אישתי ומיד הובהלתי לבית החולים שם עשו לי CT ואובחן דימו מוחי "המורגי" לאחר 3 ימים החלו לתת לי אספרין, כדי למנוע אירוע וסקולארי נוס המורגי סטרוק לאחר שבועיים אושפזתי בבית חולים שיקומי ושם הפסיקו לי מיידית ונאמר לי שאספרין אינו מיועד למי שקיבל אירוע מוחי המורגי(דימום מוחי) האם אין כאן עילה לרשלנות רפואית?

    • התיאור העובדתי מבולבל ואינו ברור  לת
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 10/05/2010 15:19

      • זה בגלל הדימום במוח....  לת
        מצחיקון | 10/05/2010 16:46

    • לכאורה יש עילה של רשלנות באבחון רפואי  לת
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 10/05/2010 22:43

      • האם יש מקרה משפטי דומה? והוכר כרשלנות רפואית?  לת
        חיים | 10/05/2010 23:28

    • רשלנות רפואית וראשי נזק פוטנציאליים
      יוסי אפשטיין, עו"ד | 11/05/2010 09:49

      אם הבנתי נכון את דבריך הרי שבעקבות שבץ מוחי נתנו לך אספירין לדילול דם שזה כשלעצמו החמיר את מצבך עקב היות התרופה טובה לדילול דם באופן כללי אך לא למקרה הספציפי שלך שהינו שבץ מסוג מסויים מאוד. עוד הבנתי כי השבץ אובחן בצורה טובה אך האבחון הלכאורה רשלני, החמיר את נמצבך הרפואי עקב אבחון לקוי בטיפול הנאות. במקרה כגון זה, לכאורה יש עילה לאבחון/טיפול שגוי של מי שנתן לך את האספירין וככל שהנזק שלך החמיר כתוצאה מכך - הנך זכאי לפיצוי ויכול לתבוע. שימת לבך לכך שישנם ראשי נזק שונים לרשלנות רפואית לרבות: פגיעה באוטונומיה, העדר הסכמה מדעת, עוגמת נפש, תקיפה במצבים מסויימים וכיו"ב. אני מפנה אותך לאחר שתקרא את חוק זכויות החולה לעו"ד לייעוץ פרטני שיעזור לך לקבל החלטה בנושא האם להגיש תביעה. והכי חושב ! שתהיה בריא מכל הלב ותראה רוב נחת ואושר ואיכות חיים ! *לקריאה נוספת: עוולת הרשלנות

      • דימום מוחי
        חיים | 11/05/2010 10:00

        הבאכן כך התנהלו הדברים ,את האספרין התחלתי לקבל לאחר 3 ימים וטענת הייתה שחל שיפור במצבי וכדי למנוע אירוע וסקולרי נוסף נתנו לי אספרין אם האספרין נועד לדילול דם אז בטח שזה לא מתאים לי השאלה שלי היא נקודית האם היו מקרים שלרשלנות רפואית כתוצאה מנטילת אספרין ממי שקיבל אירוע מוחי דימום מוחי,, בימים הראשונים קשה לאבחן החמרה כי ספסטיות וטונוס מוגבר והפרעות תנועה דיסטוניות מאבחנים רק כאשר מנסים להתחיל ללכת ואצלי זה החל רק לאחר חודשיים עד אז הייתי בכסא גלגלים

        • אספירין ורשלנות רפואית
          יוסי אפשטיין, עו"ד | 11/05/2010 12:57

          עצם הטיפול באספירין וגרימת נזק בגינו - אינה בהכרח אבחון ו/או טיפול רשלני. רק אם ניתן לך אספירין כטיפול מונע החמרה כשרופא סביר בנסיבות כשלך היה נמנע מלתת עקב ספרות מדעית שגורסת שבמצב כשלך יש חשש/אסור וכו'/ לתת האספירים כתרופה - רק אז יכול ותהא רשלנות במידה והטיפול שניתן אכן היה רשלני ולא ממין הטיפול שהיה אמור להינתן. ישנם פסיקות רבות בנושא תרופות ו/או שבץ מוחי בהקשר לרשלנות רפואית ועליך לרכוש מאגר משפטי מקוון ו/או לגשת לספרייה משפטית על מנת לעיין בהם.