תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בגלל טיפול שיניים

  • תבעית כללית סמייל בגלל כתר
    חיים | 31/03/2010 08:26

    שלום תודה רבה על העזרה שאתם נותנים פה, יש לי כמה שאלותעשיתי כתר בשיניים ואחרי שהרופאה שמה את הכתר היא קחדה בשן התחתונה לשן של הכתר שינתה את הצורה שלה בלי להודיע לי או אפילו לשאול אותי על זה. למרות שהיא אמרה לי לפני שהתחלנו את הטיפול שהיא לא נוגעת בשום שן חוץ מהשן של הכתר. המנהלת של הסניף אמרה שזה תהליך סטנדרטי והיא לא חייבת להודיע לי אבל לא נראה לי הגיוני שמותר לה לשנות לי את הצורה של השן בלי להודיע לי. עכשיו יש לי גם צילום של השיניים מתחת לפני שהתחלתי את הטיפול אז אני גם יצלם צילום אחרי שיראו שיש הבדל.אז חשבתי להגיש תביעה לבית משפט לתביעות קטנות ורציתי לשאול כמה שאלות:1) לפי חוק זכויות החולה אם הבנתי נכון הרופא חייב לתת לי את המידע הרלוונטי לטיפול, שאלתי רופא אחר שאני מטפל אצלו והוא אמר שצריך להודיע אבל זה תופס מבחינה משפטית אני יכול לתבוע רק על זה שהיא לא הודיעה לי? אני מזכיר גם שבטיפול הראשון שאלתי אותה במפורש אם היא נוגעת רק בשן של הכתר והיא אמרה כן אני לא נוגעת בשום שן אחרת מהכתר.2) אני די בטוח שהיא עשתה פאשלה באיך שהיא קדחה לי את השן כי השן עכשיו בשיפוע של קשת הפוך במקום איך שהיה מקודם ונראה כאילו זה נשבר. אני רוצה להשיג חוות דעת רפואית אבל קראתי שחוות דעת רפואית של מומחה עולה איזה 1000 שקל אז רציתי לדעת אם בבית משפט לתביעות קטנות צריך גם לזמן את הרופא המומחה? ובמקרה שלא צריך האם יש רופאים שלוקחים על דבר כזה איזה 100 שקל במקום 1000? אם יש ואפשר גם המלצה אפילו לאיימל אני אשמח. ובמקרה שאין ויש רק ב1000 שקל התיק יתפוס אם אני אגש בלי חוות דעת וישים רק תמונה של לפני ואחרי מהצילום של הרופא שיניים? כי קראתי שאם באים בלי חוות דעת מבטלים את התיק ישר אבל אני יכול אולי גם לתבוע רק על זה שהיא נגעה בשן בלי לשאול אותי.3) כמו השאלה למעלה אני פשוט ישאל גם פה אם אני מביא את הצילום של לפני ואחרי במקום חוות דעת יש לי על מה לתבוע? וגם אם רופא שייניים פשוט ולא מומחה כחוות דעת זה גם בסדר?אני כבר חודש מחכה אם זה רק בגלל חוות דעת ואני רוצה כבר להגיד את התביעה ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלות. דיברתי כבר אם הרופא שיניים הם לא רוצים להציע פיצוי אז מה שנשאר זה רק לתבוע אותם.תודה רבה!

    • תביעה בבית משפט לתביעות קטנות בגלל טיפול שיניים
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 06/04/2010 08:34

      אם תבסס את תביעתך בבית המשפט לתביעות קטנות על כך שהרופאה ביצעה טיפול בשן, בניגוד להתחייבותה לא לגעת בה - לא תזדקק לחוות דעת רפואיתלביסוס טענתך. במקרה זה תהיה מחלוקת עובדתית בינך לבין הרופאה אם אמנם התחייבה שלא לגעת בשן זו ואם טענתך תתקבל תפוצה אך ורק על הנזק שנגרם לשן. עדיין כדי להוכיח את הנזק שנגרם לשן תזדקק לחוות דעת או לאידור מרופא על הנזק שנגרם לשן ועל הטיפול שיש לבצע בה ועלותו (וגם התייחסות לטיפולים עתידיים שישהיה צורך לבצע בשן זו בעקבות הנזק שגרמה הרופאה). אינני מכירה רופאים שכותבים חוות דעת בעלויות שציינת בשאלתך. ייתכן שבמקב זה נכון תחילה לפנות לרופא מומחה שיעריך אם אמנם נגרם נזק לשן ובאיזה היקף על מנת לשקול כדאיותה של תביעה.