חיסיון רפואי וזכות הפרטיות

  • מידע רפואי
    יהב | 20/03/2010 00:55

    שלום! ברצוני להתייעץ עימכם ואשמח אם תוכלו לעזור לי! בחודש שעבר נעדרתי ממקום עבודתי . עמית לעבודה החל לתחקר אותי בנוגע לסיבת העדרותי.. {וכמובן שאין לו כלל זכות לכך.. לצערי הרב , הבחור טוען כי אם לא אספר לו ומדובר בבעייה רפואית אזי יש לו גישה לתיקים רפואיים בקופת החולים מכיוון שאחותו רופאה והיא נותנת לו יד חופשית "אם בא לו לברר משהו על מישהו שנמצא באותה קופת חולים ומכר שלו .." האם ייתכן דבר שכזה? האם רופא שהוא לא רופא משפחתי אך נמצא באותה קופת חולים יכול לגשת לתקי הרפואי ולהוציא ממנו מידע באמצעות הגישה שלו למאגרים? או שהדבר שמור רק לרופא המשפחה שלי?? אין לי איזה מידע רגיש להסתיר..אבל זה לא קשור לעצם העובדה המזעזעת שעמית לעבודה יכול כביכול לסחוט ממני מידע על סיבות אישיות ולהשתמש בעובדה שאחותו רופאה ..כדי לנסות ולגלות מדוע לא הגעתי לעבודה כחודש.. מה עושים במצב זה ?? אודה לכם מאוד!!

    • חיסיון רפואי וזכות הפרטיות
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 22/03/2010 08:18

      אינני יודעת אם מבחינה טכנית כל רופא בקופה יכול לראות דרך המחשב מידע הקשור במטופל כלשהו. ברור שככל שעמיתך לעבודה ישיג מידע כזה תהיה בכך פגיעה בפרטיותך והפרת חוק ממש שלו ושל אחותו הרופאה. במקרה כזה תוכל להגיש תלונה לקופה בה אתה חבר ואף לשקול הגשת תביעה משפטית. בכל מקרה, אינני סבורה שיש מה לעשות בשלב זה.

      • לגבי תביעה
        כ | 24/03/2010 11:38

        רופא גילה מידע רפואי אודותיי ולא סתם לאם של בחור נגדו הגשתי תלונה במשטרה. וכאשר פניתי לעו"ד לגבי אפשרויות תביעה . הם טענו שאני יכולה לתבוע רק אם אוכל להוכיח שנגרם לי נזק ממשי . ומיכוון שלא נגרם לי נזק כזה (חלילה הוא לא ניתח ותי והשאיר אותי נכה) אין לי סיכוי לתביעה .

        • פגיעה בפרטיות ועילת תביעה
          עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 25/03/2010 16:33

          אני סבורה שעצם גילוי המידע מהווה פגיעה בפרטיות שהיא עילת תביעה עצמאית המצדיקה תביעה.כדאיותה של תביעה כזו מותנית בתועלת שתפיקי ממנה בהתחשב בקושי להוכיח את גילוי המידע על ידי הרופא.

          • מה היא תביעה עצמאית ?
            הדג | 26/03/2010 21:28

            במקרה ואבחר לתבוע על גילוי מידע רפואי חסוי ויש לי אף הקלטות שמוכיחות את זה . מה יהיו תוצאות המשפט במקרה הטוב ביותר ? ואיזה מן עו"ד תובע בתביעה עצמאת?

            • תביעה בהתבסס על חוק הגנת הפרטיות
              נזיקיסט | 02/04/2010 10:06

              מרבית תביעות הנזיקין מבוססות על פקודת הנזיקין ועל עוולות המופיעות בה, ובמרביתן נדרש אדם להוכיח, בין היתר, את מרכיב הנזק. אחד החריגים לכלל זה, הוא תביעה בגין פגיעה בפרטיות מכוח חוק הגנת הפרטיות, כאשר אם מוכחים יסודות הפגיעה בפרטיות, מוסמך בית משפט לפסוק פיצוי לנפגע אף בלא הוכחת נזק, אולם הסכום מוגבלים ומשתנים ממקרה למקרה ובהתאם ל"עוצמת" הפגיעה. בהצלחה