העברת מסמכים אודות חולה שנפטר

  • בית החולים מסרב להעביר מסמכים
    מיכל | 23/02/2010 22:05

    שלום, סבתי נפטרה אתמול במרכז השיקומי פלימן בחיפה. אמי פנתה אליהם בבקשה לקבל את כל המסמכים הרלוונטיים במהלך שהותה של סבתי שם כמו כן דו"ח על מה סיבת הפטירה ומה ארע שם באותם הרגעים. המרכז מסרב להעביר לה את המסמכים בתוענה שלמטופל יש זכות לשמור סוד (באמת שלא הבנתי מה זה אומר) ושם היא רוצה את המסמכים שתביא צו ירושה (מה הקשר?) או צו עורך דין. מיותר לציין שאמי היא זו החתומה על האשפוז של סבתי שם והיא מן הסתם האפוטרופוסית שלה. אגב הם לא הביאו לאמי עותקים מהמסמכים עלייהם חתמה כשסבתי ז"ל נכנסה לשם. לתגובתכם אודה מאוד

    *הערת מערכת לנוחותך - מצא עו"ד באינדקס עורכי הדין: עורכי דין בחיפה

    • העברת מסמכים אודות חולה שנפטר
      עו"ד אסי לביא-צוקרמן | 24/02/2010 14:45

      בעקרון, העברת מסמכים אודות חולה שנפטר אפשרית ליורשיו של הנפטר (על פי צו ירושה או צו קיום צוואה). עם זאת בית החולים חייב לספק לקרובו של הנפטר מידע על סיבת הפטירה וסיכום מחלה. בדרך כלל ליועץ המשפטי של בית החולים יש תצהיר עליו על הקרוב לחתום לצורך קבלת תיקו של הנפטר במקרה שטרם הוצא צו ירושה/קיום צוואה. פנו לגורם המתאים בבית החולים לשם כך. אם לא תצליחו יהיה עליכם להעזר בעו"ד שיסייע לכם בעניין

      • תודה רבה.  לת
        מיכל | 24/02/2010 16:09